Vydání povídek k Divergentu posunuto

Knihy Novinky

V červenci jsme vás informovali o tom, že se Roth chystá vydat čtyř povídek o oblíbeném hlavním hrdinovi série. V srpnu jsem vám pak ukázali jejich rozpis. Jak to ale vypadá, vydání povídek hned tak nebude.

Divergent seriesTři zbývající povídky věnované Čtyřkovi – The Initiate (Nováček), The Son (Syn), The Traitor (Zrádce) – budou současně vydány v červenci 2014. Tak to hlásila sama Veronica Roth na svém Tumblr. Důvodem je délka příběhů, které se prodloužily během jejich sepisování.

Příběhy se ukázaly mnohem masitějšími a výraznějšími, než jsem původně předpokládala. Děje se toho až příliš mnoho – např. Čtyřkovo setkání s matkou, jeho rostoucí rozčarování nad celým systémem, jeho první chvíle s Tris. Vím, že to naštve, ale věřím, že tenhle extra čas se odrazí v lepší práci a v lepším příběhu.

Všechny povídky tak budou hromadně vydány pod názvem Four: A Divergent Collection. Roth v říjnu vydala poslední díl série, Allegiant, a o dalších knihách prozatím mlčí. V příštím roce se do kin chystá filmové zpracování první knihy, o čemž vás průběžně informujeme. Dostane se komplet povídek také k nám? To se teprve uvidí.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Theartofnotwriting.tumblr.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge