Herkules přijde hned dvakrát

Filmy Novinky

V příštím roce se naplno rozjede filmově-knižní mánie. Do kin totiž zamíří kousky natočené na motivy starých příběhů, filmové adaptace i díla pojednávající o životech skutečných či fiktivních spisovatelů. Například filmového příběhu o udatném Herkulovi se dočkáme nadvakrát.

Jistě si většina z vás pamatuje téměř legendární televizní seriál Herkules s Kevinem Sorbo v hlavní roli, který vznikal v letech 1995-1999. Za sebe můžu přiznat, že Herkules a Xena byli mí oblíbení antičtí superhrdinové. Tuším, že se ještě čas od času jeden nebo druhý objeví v programu Primy COOL, takže si může člověk připomenout ty „kvalitní“ efekty a občas správně praštěné příběhy.

Letos se Herkules objevil v seriálu z produkce BBC s názvem Atlantis. Náš antický hrdina tu není moc v kondici a víc než zachraňování světa ho zajímá džbán plný vína, ale dokáže u toho být ohromně vtipný a alespoň pomáhá novému spasiteli Iásonovi.

poster-legend-of-herculesKoncem ledna do kin dorazí snímek s názvem Herkules: Zrození legendy (The Legend of Hercules). V hlavní roli se představí Kellan Lutz, kterého asi většina diváků zná jako Emmetta Cullena ze ságy Stmívání. Královskou dvojici ztvární Scott Adkins a Roxanne McKee, bohyni Hébé pak herečka Gaia Weiss. Objeví se také seriálový Spartakus Liam McIntyre v roli Sotira.

Na režisérskou stoličku se usadil Renny Harlin (Cliffhanger, Smrtonosná past 2), za scénářem pak stojí Harlin, Daniel Giat, Sean Hood (Barbar Conan, 2011) a Giulio Steve. Natáčelo se zejména v Bulharsku a produkční společnost Millenium Films to přišlo na zhruba 70 milionů dolarů.

Distributorem filmu je Bontonfilm a do českých kin dorazí 23. ledna, do těch slovenských pak den před Valentýnem.

Podívejte se na trailer a fotky k filmu:

O půl roku později se v kinech ukáže další Herkules, tentokrát ztvárněný Dwaynem Johnsonem, kdysi známým hlavně pod přezdívkou „The Rock“. Anglický podtitul zní The Thracian Wars (Thrácké války), český název zatím nebyl zveřejněn.

Režii snímku měl na starosti Brett Ratner (Křižovatka smrti 1-3, X-Men: Poslední vzdor), který se podílel také na samotné produkci. Na scénáři pak spolupracovali Ryan Condal a Evan Spiliotopoulos, inspiraci čerpali z komiksů autorů Steve Moore a Admira Wijaya. Kromě Dwayna se ve filmu objeví herci jako Joseph Fiennes, John Hurt, Rebecca Ferguson nebo modelka Irina Shayk.

hercules

Zatím nebyly zveřejněny žádné oficiální fotky ani záběry z filmu, ale můžete počítat s tím, že až se něco objeví, na Knižním vesmíru to zveřejníme.

Který herec se podle vás na postavu Herkula hodí více, Kellan nebo Dwayne? 

Zdroje informací a obrázků: IMDb.com, hypable.com, moviehole.net

3 thoughts on “Herkules přijde hned dvakrát

  1. No rozhodne to už nie je ten sladký vtipný upír 8D
    Ja som Herculesa a Xenu tiež zbožňovala a ešte veľmi lúbim animovanú Disney rozprávku o Herculovi. Teším sa na film 8)
    Kráľa Škorpióna si v tejto roli neviem predstaviť 8D
    E_V_E recently posted…Zamyslený havo #4 – Rok 2013My Profile

    1. Zatím jsem narazila jen na zákulisní fotky, na kterých je The Rock pouze zezadu nebo nějak zboku 😀 Prý musel každý den čtyři hodiny strávit v maskérně, kde mu zakrývali tetování, modelovali šrámy a podobně, kromě toho nabral asi 14 kilo svalů, takže to bude pořádná tlučhuba 😀

  2. No já jsem viděla trailer na Herkulesa s Kellanem a to mi stačilo – ano, Hollywood opět przní antickou mytologii ( o BBC seriálu ani nemluvě, to pro mě bylo obrovské zklamání).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge