ROZHOVOR: Zoey Deutch o Vampýrské akademii a o lásce

Filmy Knihy Novinky Rozhovory

Rozhovory s herci, režisérem či samotnou autorkou Vampire Academy se to v poslední době jen hemží a tak Kaitlin Cubria měla tu příležitost vyzpovídat Zoey Deutch, alias Rose, pro stránky Teen.com. Takže zde najdete překlad toho, o čem si holky povídaly.

Jaký byl Comic-Con?

Z: Hodně jsem si to užila, děkuji za optání.

Bylo to teď jiné, než s tvým předchozím filmem Beautiful Creaures (v češtině Nádherné bytosti)?

Z: Bylo a nebylo. Jiné na tom bylo, že jsem – největší rozdíl byl, že jsem nebyla tolik nervózní. Věděla jsem, co mohu očekávat – než ten strach z neznámého, když nevíte, do čeho jdete, to je mnohem více stresující. Takže jsem si to tentokrát opravdu užila. Byla jsem tam s Lucy (Fry) a Domem (Sherwood) a Sami (Gayle), takže to bylo super.

Zoey DeutchPrávě jsem dočetla celou sérii Vampire Academy (v češtině Vampýrská akademie). Četla jsi všechny knihy?

Z: Nečetla jsem všechny, ale bylo to moje vlastní rozhodnutí je nečíst. I přesto, že to může znít trochu namyšleně – což tak vlastně většina herců zní – když hraji, mám obavy z očekávání, a když potom během natáčení máte přístup k šesti deníkům své postavy, tak toho pak na vás může být trochu příliš a mohu tak očekávat jisté události. Takže jsem se úmyslně rozhodla je nečíst, ale pár jsem jich četla a naprosto jsem si je zamilovala. Kterou máš nejraději?

Moje nejoblíbenější? No, jsem Team Adrian, takže moje nejoblíbenější je předposlední kniha. Myslím, že to je Spirit Bound (v češtině Spoutáni magií)?

Z: Většina lidí, co znám, má nejraději pátou knihu.

Ano! To je ona. Takže určitě se musíš dostat až k ní.

Z: Já vím. Snad až budeme natáčet daný film.

Někdy mám pocit, že kamkoliv se podívám, tak je VA srovnáváno se Stmíváním, ale přitom tyto série nejsou stejné. Můžeš několika slovy popsat jaká je tvoje postava v porovnání s Bellou?

Z: V žádném případě nebudu nikdy o Stmívání špatně mluvit nebo nebudu špatná z toho, že je s ním VA srovnáváno, už jen díky tomu obrovskému úspěchu, kterého se dočkalo. Vypovídá to o tom, že lidi to mají rádi, zamilovali si to a neomrzelo je to ani s dalšími filmy. Myslím, že jediný důvod, proč jsou lidé někdy naštvaní, když se tyto série srovnávají, je proto, že jsou naprosto odlišné. Konkrétně moje postava, Rose, myslím, že zásadní rozdíl je v tom, že Rose je extrémně aktivní osoba v kontrastu s pasivní Bellou. Nesedí a nečeká, že se věci kolem ní budou dít, oproti mnoha jiným hrdinkám YA knížek. Tím pádem je mnohem víc – pídí se po informacích a hledá řešení, než aby jen čekala, až jí spadnou do klína.

Předpokládám, že ve filmu je spousta fyzicky náročných scén…

Z: Jo, to je. Trénovala jsem zhruba 3-4 měsíce před začátkem natáčení, převážně v tělocvičně, ale také jsme trénovali na bojové scény, takže hodně boxu a nějaká bojová umění. Pak jsme odjeli do Londýna a tam jsme měli jen dva týdny na naučení se bojových scén, což si zpětně říkám, že je škoda, že jsme neměli více času, protože v mnoha směrech to bylo na celém tréninku to nejdůležitější. Hrozně moc jsem se toho naučila. Měla jsem docela štěstí, že mám předchozí zkušenosti s tancem, protože ty svaly si to pamatují a hned se zapojily do procesu. Moc jsem si to celé užila.

Měla jsi během tréninku nějaké nehody?

Z: Tak trošinku…. Vyvrkla jsem si kotník, ve stejný den, jako si Cameron zlomil ruku. Ale každý zvlášť. Ale kromě toho jsem měla štěstí. Nějaké ty oděrky a modřiny, ale na tom nezáleží. Kdybych absolvovala celé natáčení filmu bez jediného šrámu, tak bych nejspíš něco nedělala dobře.

Měla jsi podobný trénink, jako Danila?

Z: Trénovali jsme společně několik týdnů v LA, ale pak odjel do Ruska a pokračoval v tréninku tam. Ale prakticky jsme měli velice podobnou dietu. Co se týče kardia, bylo to spíše o nabírání svalů, než o hubnutí. Takže jsme do sebe mohli dostat co nejvíc bílkovin a také hodně posilování, kliky a sedy lehy…

Jeden z fanoušků nám poslal otázku a chtěl by vědět, zda má Danila pro tebe ruskou přezdívku tak jako Dimitri pro Rose.

Z: Ou, popravdě vyslovuje mé jméno jako „Zoya“. Hrozně se mi to líbí. Je to sladký.

Chodila bys s mužským jako je Dimitri i ve skutečném životě?

Z: Nevím. Na to bych mohla odpovědět jen v okamžiku, kdy bych byla v té situaci.

Máš spíše sklon k těm tajemným/tichým typům, nebo upřednostňuješ ty, co mají velký smysl pro humor?

Z: Podle mě je smysl pro humor jednou z nejatraktivnějších vlastností, kterou může kluk mít, ale určitě nezavrhuji i další vlastnosti. Když někoho miluješ, tak ho miluješ a občas to nejde vysvětlit proč.

Zoey Deutch & Dominic SherwoodKdybys mohla mít pouto (jako má Rose a Lisa) s kterýmkoliv hercem VA – a mohla tak vidět všechno co on/ona – s kým by si jej chtěla mít?

Z: Hmm…. Ano i ne s Domem Sherwoodem. Je schopen se dostat do naprosto šílených situací, takže by mě neustále bavil. Ale měla bych problém se mu neplést do věcí a taky ho pořád neztrapňovat, což by ale bylo taky dosti zábavné. Teď se možná kvůli tomu dostanu s ním do problému. *smích*

Kromě onoho pouta jsou ve VA světě také elementy. Který by ti nevadilo mít i v reálném životě?

Z: Nechtěla bych ani jeden. Většina příběhů krouží kolem myšlenky, že lidé jsou šťastnější, když jsou obyčejnými smrtelníky a v tomto směru by se neměli lišit.

Ty jsi také součástí, spolu s dalšími herci z #VAfamily, Favorite Celebrity Tweeter. Kdo patří k tvým oblíbeným celebritám na Twitteru?

Z: OMG, Chrissy Teigen, Rob Delaney… Science Porn, National Geographic. Jsem docela magor, co se týče tweetování. Ohledně lidí, koho dalšího mám ráda?… Sleduji spoustu designérů. Jeden takový se jmenuje @chanelthick, který je hrozně vtipný. Celý je to hrozně směšný jak pro náctileté holky, je to trochu trapné a vtipné.

Na stránkách jsme udělali malý kvíz o tobě. Je něco, co o tobě fanoušci ještě nevědí?

Z: Myslím, že lidi ví, že mám ráda jídlo, ale možná už nevědí, že hodně vařím.

Zdroj informací a obrázků: Teen.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge