Divergentní novinky

Filmy Knihy Novinky

Filmové premiéry se sice dočkáme až v příštím roce, ale to neznamená, že se nemůžeme ládovat zajímavostmi a novinkami z filmu i knižního prostředí. Tak se podívejme na to, co se vyrojilo nového a co jsme ještě neviděli.

Je to měsíc, co světlo světa spatřil víceméně kontroverzně ukončený díl knižní série. Čtenáři tak ví, jak vše skončilo a buď se s tím vypořádají, anebo budou doufat, že se filmoví tvůrci rozhodnou si se závěrem pohrát. Ačkoliv je to málo pravděpodobné… Ukončení série ovšem dalo možnost nakladatelům po celém světě, aby přišli s různými reedicemi. Jedním z nich je také australské nakladatelství Dymock Books. Přichází s novými obálkami knih, které budou prodejně mířit na čtenáře z řad dospělých. Před nedávnem tak na Twitter vypustilo náhled obálky prvního dílu:

Divergent Australia

Líbí? Nelíbí? Verze obálek pro dospělé nejsou na knižním poli ničím výjimečným. I takový Harry Potter se minimálně ve Velké Británii prodával se dvěma verzemi obálek – pro děti a pro dospělé. V češtině se například něco podobného praktikovalo u vydávání trilogie Chaos od Patricka Nesse. Zatímco paperbacky spadaly spíše do kategorie pro dospívající, hardcovery měly nalákat dospěláky.

Kromě toho se nedávno ven dostala také obálka speciálu k filmu, knihy Inside Divergent: The Initiate’s World. Měla by obsahovat na 150 fotek a informace ze zákulisí.

Inside-Divergent-Cover

Prozatím se ven dostaly tyto tři fotografie:

A na závěr si dejme pár scréénů z amerických časopsiů:

A taky ještě grafiku:

Zdroj informací a obrázků: FB.com/Divergent, ShelfToScreen.com, TrisandFour.com, DivergentOfficial.Tumblr.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge