Allegiant je zde! Tak trochu.

Knihy Novinky

Autorka populární trilogie Divergent si pro své fanoušky nachystala překvapení. Pokud si to náhodou nepamatujete, poslední díl trilogie v zahraničí vychází právě dnes. Proto se Veronica Roth rozhodla potěšit své čtenáře videem – předčítala pro ně první kapitolu knihy.

Video bylo zpřístupněno na stránkách knižní série přesně v 11:59 21. října. Veronica prohlásila, že se jedná jen o malou ochutnávku z toho, na co se čtenáři můžou v celé knize těšit. První kapitola byla vyprávěná z pohledu hlavní hrdinky Tris, a to proto, že se v tomto díle dočkáme jedné zásadní změny. Setkáme se zde totiž nejen s vypravěčským hlasem Tris, ale také Čtyřky. Tato informace se na veřejnost dostala v červnu a způsobila mezi fanoušky vášnivé ohlasy.

Allegiant

Knihkupci napříč Spojenými státy k půlnočnímu zahájení prodeje naplánovali nejrůznější akce, toho se sice u nás nedočkáme, avšak pokud plánujete zakoupení anglické verze, tak než vám kniha bude doručena, popřípadě než ji najdete u našich prodejců, můžete si čekání zkrátit právě první kapitolou předčítanou Veronicou. V česku kniha vyjde stejně jako předchozí díly u nakladatelství CooBoo.

Zajímavostí jistě je i to, že prodej posledního dílu několikanásobně válcuje prodej posledního dílu série Hunger Games (čísla jsou srovnávána s prodejem Síly vzdoru měsíc před jeho vydáním). Na všem má zásadní podíl i připravovaný film a jeho důsledná propagace. Premiéra filmu je naplánována na 21. březen 2014, v českých i slovenských kinech se jej však dočkáme o dva týdny později, a to 4. dubna 2014. Na co těšíte víc? Na knihu anebo na film? My se nemůžeme rozhodnout.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, DivergentOfficial.Tumblr.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge