Lucy Christopher napíše scénář ke své knize

Filmy Knihy Novinky

Nebylo by to ono, abychom vám několikrát do týdne nepřinesli nějakou tu novinku týkající se filmové adaptace knižní předlohy. Možná v tom už začínáte mít zmatek – nebudete první ani poslední – na druhou stranu je ovšem hezké vědět, co všechno se do budoucna chystá.

Stolen bookDebutová kniha Lucy Christopher, Stolen, se u nás svého českého překladu prozatím nedočkala, proto se o ní u nás ani tolik nemluvilo. Autorka ji sepsala na základě všeho, co ji během života inspirovalo a utvářelo. Tedy ne ve smyslu, že by si prošla tímtéž, co její knižní hrdinka, ale celoživotní stěhování z místa na místo ji jako dítě dost ovlivnilo.

Kniha pojednává o dívce, která byla unesena z letiště neznámým mužem a nucena žít v australské buši, závislá jen na něm a na jeho neutuchající lásce. Příběh zachycuje vztah mezi obětí a jejím únoscem, jenž jí byl celé roky doslova posedlý a svůj čin si dlouho plánoval.

Autorka si hezky pohrává s klasickou formou Stockholmského syndromu. Kniha je vyprávěna pomocí osobního dopisu, jenž hrdinka píše svému mladému únosci, s nížm soucítí a později se jej dokonce naučí mít ráda. V příběhu je odhalena bolestivá minulost i nepřejícná přítomnost.

Christopher vyprávění shcválně zasadila do Austrálie, protože ji tamní příroda fascinovala i děsila už od dětství. Stolen poprvé vyšlo 4. května 2009, nové vydání se chystá na 5. září 2013. Objevily se také informace o tom, že se chystá filmové zpracování, samotného scénáře se má ujmout autorka. To nebývá příliš obvyklé, ačkoliv i Suzanne Collins se na tvorbě scénáře k Hunger Games podílela.

Zdroj informací a obrázků: LucyChristopher.com, ParanomalBooks.pl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge