The 5th Wave má svou scénáristku

Filmy Knihy Novinky

Pátou vlnu jsme vám poprvé představili v březnu a v květnu vám zase přinesli výborná videa. Kromě toho, že se knihy v listopadu dočkáme také v české verzi u nakladatelství Baronet, se můžeme pomalu začít těšit i na filmovou podobu, nejspíš.

susannah_grant_2011_a_pColumbia Pictures si jako scénáristku dystopickéfo filmu vybralo Susannah Grant, která stojí například za úspěšným filmem Erin Brockovich, nebo filmy Sólista, Šarlotina pavučinka nebo Zná ji jako svý boty. Pro televizi CBS napsala seriál A Gifted Man a pro FOX oblíbenou Správnou pětku.

Za produkcí filmové adaptace knihy Ricka Yanceyho stojí Material Pictures a GK Films. Kniha byla poprvé publikována 7. května 2013 a provázela ji silná marketingová kampaň. Jde o první díl plánované trilogie, kterou někteří zahraniční recenzenti titulují jako nové a lepší Hunger Games.

Příběh sleduje šestnáctiletou hrdinku, co přežila útok mimozemšťanů a hledá svého mladšího bratra, jenž byl s největší pravděpodobností zajat a unesen nelidsky vypadajícími tvory. Dívce pomáhá chlapec, který může být mimozemšťanem v přestrojení.

Kniha v zahraničí vyvolala velký humbuk ještě před samotným vydáním. Nakladatelství Penguin údajně do kampaně vrazilo 750.000 dolarů, do čehož jsou zahrnuty také speciální trailery ke knize, které byly v amerických kinech pouštěny před filmem Muž z oceli. The New York Times knihu označilo za „divoce zábavnou“.

5th wave 10

Zdroj informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, FB.com/5thwave

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge