Outlander má svého Franka

Knihy Novinky Seriály

Po měsíci ticha máme dalšího člena hereckého obsazení seriálu, který chystá televizní stanice Starz na základě knih Diany Gabaldon. Nedávno jsme vám ukázali Jamieho Frasera, tentokrát dojde na Franka Randalla a kapitána Jonathana “Black Jack” Randalla.

Ano, nešálí vás zrak. Dvojroli mužských postav, které dělí jistá časová doba, si zahraje Tobias Menzies. Toho jsme mohli vidět v jiné seriálové adaptaci knižní předlohy – ve Hře o trůny. Menzies si zahraje dva muže, jenž jsou pokrevně spřízněni, ale dělí je nějaké to století a povahově si nejsou příliš podobní.

Frank Randall žije ve 20. století a je manželem hlavní hrdinky, Claire Randall. Příběh začíná druhými líbánkami manželského páru v Highlands po té, co dvojici rozdělila druhá světová válka. Během ní Claire pracovala jako sestřička, zatímco Frank dělal pro MI6. V průběhu líbánek se Frank vrátí ke své profesi historika a začne zkoumat vznik Jakobitů na začátku roku 1745, přitom prohledává svůj vlastní rodokmen. Začne být posedlý svým nejslavnějším předchůdcem, Jonathanem Wolvertonem Randallem, kapitánem v době skotského povstání.

Po té, co se Claire propadne do roku 1743, s předkem manžela se setká. Protože mu je ovšem Frank velice podobný, s manželem si ho splete. Brzy svou chybu odhalí, protože se jí Jonathan představí. Claire pochopí, že jde o dvě stě let mrtvého kapitána. Frank o něm vždy hovořil v superlativech a věřil, že šlo o ctihodného a čestného muže. Claire se ovšem na vlastní kůži přesvědčí o opaku.

Seriál by se měl začít natáčet na podzim tohoto roku ve Skotsku a televize si prozatím objednala 16 dílů.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, HollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge