Nová obálka čtvrtého Pottera

Knihy Novinky

O nových obálkách celé Potterovské série jsme vám psali. Pokud nevíte, o co jde, podívejte se na první, druhou i třetí obálku z dílny Kaza Kibuishi. Dneska vám přinášíme Harryho Pottera a Ohnivý pohár…

harry-potter-goblet-of-fireVypadá to, že se Scholastic snaží dostát svému slovu a do konce srpna zveřejnit všechny podoby nových obálek oblíbených knih. Proto do světa poměrně rychle po zveřejnění třetí obálky vypustilo také Ohnivý pohár.

Na obálce vidíme Harryho proti svému dračímu soupeři v Turnaji tří kouzelnických škol. Někteří zahraniční fanoušci na adresu draka trefně poznamenali, že jim spíš připomíná rozběsněného Gremlina. Ve spodní části obálky můžete rozeznat jásající a povzbuzující dav studentů.

Čtvrtý díl Harryho Pottera byl ve Spojených státech poprvé vydán 8. června 2000, což bylo také poprvé, kdy se americké i britské datum vydání shodovalo, v češtině jsme se knihy dočkali o rok později.

Nové americké obálky dostanou paperbacková vydání knih, která půjdou do prodeje 27. srpna. Chybí nám tak ještě 3 další obálky na příští týdny. Knihy by měly vyjít v jednotném boxu s dalším originálním obalem.

Zdroj informací a orbázků: Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge