20 nejkrásnějších knihkupectví na světě – část druhá

Knihy Zábava

Včera jsme vám přinesli první část 20-ti nej knihkupectví světa, s kterými přišel server Flavorwire, teď vám přicházíme s druhou polovinou.

11. Pro ty, kteří nejsou tak okouzleni architekturou, jako samotnými knihami vyrovnanými v nespočetných řadách, je tu Shakespeare & Company, Paříž, Francie.

12. Velký prostor, vysoké stropy a hezké sloupy dělají z knihkupectví The Last Bookstore, Los Angeles, v Kalifornii příjemný zážitek.

13. Pro mořeplavce a plážové čtenáře je knihkupectví Atlantis Books, Santorini, v Řecku to pravé ořechové… tedy… slunečné.

14. Největší venkovní knihkupectví světa, Bart’s Books, sídlí v Ojai, v Kalifornii.

15. Knihkupectví věnované umění a designu v Milánu, Corso Como Bookshop, Itálie.

16. A co třeba takové knihkupectví v otevřené hale, která zvenčí vypadá jako docela slušný domek? Barter Books, Alnwick, Velká Británie.

17. Říkali byste si, jak by v obchodě asi tak mohl vypadat strom? No v The American Book Center, Amsterdam v Nizozemsku to dokonce zkusili.

18. Tohle knihkupectví až náramně připomíná vnitřek dřevěné kocábky, přesněji kabinu kapitána lodi. VVG Something, Taipei, Taiwan

19. A co takhle zajít do knihkupectví, v němž se ve vzduchu na kole prohání jistá postava? Pak zkuste Ler Devagar, v Lisabonu v Portugalsku.

20. A celou dvacítku zakončíme jednou mírněnější – Daikanyama T-Site, Tokyo, Japonsko.

Zdroj informací a obrázků: Flavorwire.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge