Pátá vlna dorazila

Knihy

Tedy alespoň do zahraničí. První díl dystopické série s pera Ricka Yanceyho oficiálně vyšel 7. května, my si podle posledních zpráv z Baronetu na knihu počkáme do 13. listopadu.

Velice očekávaný první díl prozatím plánované trilogie The 5th Wave na čtenáře útočí dysotpicky laděným příběhem postaveným na jenom z nejhorších možných scénářů – napadení mimozemšťany. Sice to nevypadá nijak přelomově, ale kniha sbírá jednu pochvalnou recenzi za druhou.

Cassie5thWaveThe 5th Wave sleduje příběh Cassie, jejíž rodiče zemřeli a bratr je pohřešovaný, zatímco mimozemští útočníci prohledávají Zemi a zabíjejí všechny přeživší.

Cassie věří, že kdo zůstane sám, přežije, dokud nepotká Evana Walkera. Okouzlující a tajemný Evan by mohl být její jedinou nadějí, jak osvobodit malého bratra – dokonce i ji. Ale Cassie si musí vybrat: mezi důvěrou a beznadějí, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí. Vzdát to, nebo jít dál.

Po první vlně zůstává jen tma. Druhé vlně uniknou jen ti šťastní. A po té třetí přežijí jen ti, co mají smůlu. Po čtvrté vlně platí jediné pravidlo: nevěř nikomu. Teď se blíží vlna pátá…

Venku jsou už také všechna videa popisující jednotlivé vlny:

 

 

 

 

 

Nakladatelství se dokonce rozhodlo své čtenáře ještě víc navnadit a před samotným vydáním uvolnilo 72 stránek knihy. The Young Folks dokonce přišlo s deseti důvody, proč bychom si knihu měli přečíst:

1. Podíváme se na příběh z několika pohledů.

2. Máte už dost nekonečných epidemií zombíků? Co takhle zkusit emzáky!

3. Děj se odehrává v současnosti.

4. Dokáže vás to vyděsit až tak, že začnete být paranoidní a připravíte se na možnou invazi.

5. Příběh se zaměřuje na lidskou kondici.

6. Je to vážně dobře napsané!

7. Má to krátké kapitoly!

8. V knize je také romantická linka.

9. Cassie je tvrdá hrdinka, s kterou se můžete sžít.

10. Většina lidí sérii předpovídá osud podobný Hunger Games.

Nevím, jak vy, ale já se už toho listopadu nemůžu dočkat!

Zdroj informací a obrázků: USAToday.com, FB.com/5thwave, TheYoungFolks.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge