Série Diany Gabaldon nejspíš zamíří do televize

Knihy Seriály

Filmová práva na v zahraničí velice oblíbenou sériii Outlander, které u nás v češtině dosud vyšly čtyři díly a pátý se chystá, byla sice prodána už poměrně dávno, ale až teprve teď se ven dostávají zprávy o tom, jak jsou na tom přípravy.

OutlanderPodle Deadline práva zakoupila americká televize Starz. Ta například stojí za úspěšnou sérií Spartakus, či momentálně běžícím seriálem Da Vinci’s Demons. Starz sice oficiálně zatím nepotvrdilo, jestli se seriál na motivy série nakonec bude natáčet, ale už má vybráno hlavní scénáristy.

Jde o Roberta Moorea, Toniu Graphia a Matta Robertse, kteří spolupracovali na úspěšných seriálech Battlestar Galactica a Caprica, do týmu se také přidají Ira Behr (Alphas, The 4400) a Anne Kenney (LA Law, Switched At Birth).

Knižní série Diany Gabaldon, Outlander, v sobě spojuje žánry romance, science fiction, historie a dobrodružství. Sleduje příběh Claire, vdané sestřičky v době druhé světové války, co se náhodou ocitne v minulosti – přesněji v roce 1743. Vrhne ji to do neznáméno světa plného dobrodružství, které ji donutí utíkat a ohrozí i její život.

Je donucena vdát se za Jamieho, rytířského a romantického mladého skotského válečníka, čímž se rozhoří vášnivý románek, který rozdělí srdce Claire vedví mezi dva muže dělící neslučitelné způsoby života.

Sony Pictures TV získalo práva na knihy už minulé léto a připojilo k němu i Moorea, jenž dostal za úkol převést knihy do podoby vhodné pro televizní seriál. Konečná volba pak padla v listopadu 2012 na Starz. V zahraničí by ke konci roku měla vyjít již osmá kniha série.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge