Tiger Eyes v červnu v kinech

Filmy Knihy

Entertainment Weekly přišlo s překvapivou zprávou o tom, že kniha Judy Blume z roku 1981 je filmově zpracována a že bylo stanoveno i datum premiéry, na 7. června.

Tiger EyesJak už to tak bývá, spisovatelka Judy Blume v našich končinách není příliš známá. V devadesátých letech jí u nás v češtině vyšly dohromady čtyři knihy. V zahraničí je mnohem oblíbenější. Její knihy byly přeloženy do 31 jazyků a prodalo se jich na 80 miliónů. Není proto překvapením, že i nějaká z jejích knih se dočkala svého filmu. Produkce ovšem zůstává tak nějak v rodině. Sepisování scénáře se ujala sama autorka společně se svým synem, Lawrencem Blumem.

Ten také usedne na režisérskou stoličku. „Po roky a roky mi lidé říkají, že by se na to rádi vrhli, ale nevědí jak,“ říká o filmu Judy Blame. „Chtěla jsem, aby do toho šel někdo s vášní.“ Lawrence knihu přečetl v osmnácti letech a tvrdí, že ji má z matčiných románů nejradši: „Vždycky ve mně vyvolávala silnou odezvu.

Příběh se točí okolo dospívající dívky Davey, která se přestěhuje do Nového Mexika spolu se svou matkou a bratrem po tragické události. Často tráví čas v kaňonech Los Almos, kde potká záhadného Wolfa. U něho najde porozumění důvodu jejího vzteku a strachu, které pociťuje. Pomalu právě díky Wolfovi zjistí, že se musí posunout dál a žít. Jenže minulost někdy nejde nechat jen tak být… něco může bolet dlouho.

Hlavní role se chopila Willa Holland, kterou můžeme znát z momentálně běžícího amerického seriálu americké televizní stanice The CW, Arrow. Judy o ní prohlásila: „Je mi až stydno, ale pokaždé, když ji vidím na plátně, chce se mi brečet.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, MTV.com, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge