Vampire Academy: Blood Sisters o krůček blíže fanouškům

Filmy

Zpráva o novém názvu filmové adaptace velice oblíbené knižní série Vampýrská akademie a o hereckých jménech hlavní trojice včera oběhla svět pomalu raketovou rychlostí. Od chvíle, kdy zprávu vypustili samotní tvůrci filmu na oficiálním profilu na FaceBooku, se vyrojila celá řada článků a i my vám dneska přinášíme bližší informace.

Rose: Zoey DeutchNení tomu tak dávno, kdy jsme vás informovali o tom, že Vampýrská akademie přece jenom zamíří do Hollywoodu. To byla po tolika letech určitě příjemná zpráva. Těžko bychom mohli předvídat, že se celá příprava filmu posune až takovým skokem. Známe nejen oficiální název filmu, ale také jména hlavních herců.

Prvotní zpráva na FaceBooku hlásala, že se film bude jmenovat Blood Sisters a ne Vampire Academy, což si vysloužilo velkou vlnu nevole ze strany čtenářů, protože název ani trochu neodpovídá obsahu. Tato informace byla po krátké době stáhnuta. Teprve před pár hodinami světlo světa spatřila doplňující a upřesňující zpráva o tom, jak to vlastně všechno je.

Lissa: Lucy FryOficiální název filmu tedy zní Vampire Academy: Blood Sisters. Proč? Může za to marketing a Twilight. Když totiž člověk řekne upír, většinou se všem vybaví Twilight sága a producenti by byli neradi, kdyby se série zaměňovaly i v kinech. Proto se poradili se samotnou Richelle Mead a po zvážení možností dostal film trochu pozměněný název. Není však až tak nepůvodní, jelikož se takto vydává knižní série v Německu. Následující filmy by měly být v podobném stylu. Tedy každý název bude začínat Vampire Academy a pokračování se budou lišit podle názvů knih.

Jelikož jsou postavy Rose, Lissy a Dimitriho pro celou sérii klíčové, jejich herečtí představitelé se pečlivě a dlouho vybírali. Rose si tak zahraje Zoey Deutch. Tu můžeme znát ze seriálu Ringer jako Juliet Martin anebo se na ni nově podívat také v Nádherných bytostech (Emily Asher). Role Lissy připadla australské herečce Lucy Fry. Ta si zahrála v seriálech H20: Stačí přidat vodu nebo Lightning Point. A hlavní trojici uzavírá charismatický Danila Kozlovski, který se objevil ve filmech Terč, Rapsoutine, Špion, či Duchless. Konec glamura. Bodem  kdobru mu je také to, že je původem Rus. Můžeme se tak těšit na velice zajímavé chvíle a i na pravý ruský přízvuk při vyslovování jména Roza.

Dimitri: Danila KozlovskijVětšina fanoušků si sice do role Dimitriho představovala spíše Bena Barnese a pro Rose takovou Sophii Bush, ale krok tvůrců je pochopitelný a logický. Obě zmíněné hvězdy jsou mnohem starší než nově zvolený casting a tak by to ve filmu nemuselo dělat dobrotu. Přece jenom je to příběh odehrávající se na půdě střední školy a ačkoliv je novým trendem filmařů do náctiletých rolí obsazovat skoro třicátníky, tady by jim to nejspíš nevyšlo. My se tak můžeme těšit na chemii mezi hlavními představiteli, kteří k sobě do páru krásně pasují, uvidíme, jak jim to bude také hrát. U Danila se řádná dávka přitažlivosti nedá popírat.

Stuart Ford z IM Global o filmu říká: „VA je odlišná od všech těch až slavnostních a vážných filmů. Může to být klidně jako Protivný sprostý holky a Hunger Games dohromady. Je to elegantně neuctivé, sexy a prostě zábavné. A my pro tento typ filmu máme toho správného režiséra.“ Samotný režisér, Mark Waters, o scénáři, který psal jeho bratr Daniel, tvrdí: „Byl to ten nejlepší první draft, co jsem kdy četl. A to včetně dalších scénářů bratra. Tohle je pro nás jako snový projekt, protože jsme společně chtěli pracovat strašně dlouhou dobu. Mytologie a svět Richelle je neuvěřitelně reálný a jasný. Tyhle děcka mají skutečný život, moderní problémy. A pijí krev.

Richelle MeadProducenty filmu jsou Don Murphy a Susan Montford z Angry Films, Michael Preger a Deepak Nayar z Kintop Pictures společně s IM Global CEO Stuartem Fordem. IM Global zajistí zahraniční prodeje v Berlíně. Natáčení by se mělo spusti během tohoto léta. Richelle Mead se včera ke všemu vyjádřila na svém blogu. Fanouškům ujasnila, že nad průběhem natáčení nemá žádnou moc, ale že s ní tvůrci postupy konzultují a nejen že jí sdělili jména herců, ale také měla možnost si přečíst první scénář.

Fanoušci si prý můžou být jistí tím, že se scénář knižní předlohy opravdu věrně drží. Tu a tam dojde k minoritním úpravám, které bývají běžné, ale jinak se nic nezměnilo. Naopak se všichni můžeme těšit na velice vydařenou scénu mezi Dimkou a Rose ke konci knihy. Ke změně názvu podotkla, že starší fanoušci si možná vzpomínají, že původně první knižní díl prodala nakladatelství pod názvem Kissed By Shadows a až tam se dohodli na změně. Své fanoušky nabádá k tomu, aby se společně těšili na to, co přijde a zbytečně nereptali.

Zdroje informací a obrázků: Official Vampire Academy Movie, MovieHole.net, BloodyDisgusting.com, Blue-Succubus.livejournal.com

4 thoughts on “Vampire Academy: Blood Sisters o krůček blíže fanouškům

  1. skvělé zprávy,.. už aby se to začalo natáčet a bylo to co nejdříve v kině.. :))

  2. S obsazením jsem spokojená. Sice jsem chtěla, aby vybrali Bena, ale chápu je, protože on už docela starý je. Těším se až bude film v kinech :))

  3. Těším se! S obsazením jsem spokojená. Dimitri je težce sexy 😀 Díky za info ;)..

  4. Sice jsem nečetla knihu, ale hodně už jsem o ní slyšela, takže na film se určitě vydám:) a jsem celkem potěšená výběrem herců. Zoey Deutch znám ze seriálu Ringer, kde hrála moc dobře:).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge