Julie Kagawa prodala filmová práva Universalu

Knihy

Jako by každý autor bažil po tom, aby se jeho série dostala také na filmové plátno. Někteří o prodání práv usilují dlouho, k některým to přijde skoro samo. Zmíněná autorka je nejspíš druhý případ.

img1The Hollywood Reporter v pátek 8. února přišlo se zprávou o tom, že americká autorka Julie Kagawa prodala filmová práva k dosud neotitulované pětidílné sérii Universalu. Chris Morgan by se měl ujmout produkce. Těžko říct, jak si poradí s fantasy filmem, zatím má na kontě například filmy ze série Rychle a zběsile, šestý díl se do kin dostane 24. května.

Fantasy příběh se odehrává v přímořském městečku dnešního světa, kde se nadpřirozené bytosti skrývají mezi obyčejnými lidmi. Lovci patřící k zvláštnímu řádu se do města infiltrují v převlečení za obyčejné dospívající s jasným plánem – zbavit se bytostí. Jelikož se jedná o young adult žánr, nebude chybět i nějaký ten milostný trojúhelník. 104 stran dlouhý návrh byl popsán jako silný v provedení. Smlouva se podepsala už ve čtvrtek.

img3HarlequinTEEN s autorkou podepsalo dohodu na 5 knih, první díl by měl vyjít v roce 2015. Julie Kagawa se proslavila svou vílí sérií, kdy převedla Sen noci svatojánské do vlastní podoby s mocným faeským světem. Čtyřdílná knižní série vychází také u nás. V tomto roce autorka přišla se spin-offem sledující osud bratra hlavní hrdinky, kromě toho zkusila i něco z jiného soudku. Série Blood of Eden se zaměřuje na upíry v postapokalyptické budoucnosti.

Zdroj informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, JulieKagawa.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge