Divergence se blíží

Filmy

S filmovými adaptacemi na motivy knih pro dospívající se roztrhl pytel. Téměř každý den přichází nějaká novinka či zajímavost a my vás o ně rozhodně neochudíme. Tentokrát se podíváme ne bestsellerovou dystopii, kterou si zamiloval svět…

Už je to nějaká chvíle, kdy autorka série, Veronica Roth, oznámila, že filmová práva byla prodána a práce producentů se rozjela ve velkém. Scénář má na starosti Evan Daughtery, který stojí také za scénářem úspěšného filmu Sněhurka a lovec. Dřív, než si vybral Divergenci, prošly mu rukama další young adult knihy – “Pure” (Julianna Baggott), “Legenda” (Marie Lu), “Delirium” (Lauren Oliver) a “This Dark Endeavor” (Kenneth Oppel).

Volba padla na Divergenci hlavně kvůli tomu, jak na něj zapůsobil charakter hlavní hrdinky Tris. Ze začátku je součástí neuvěřitelně chráněné, nesobecké a mírné společnosti a pak se rozhodne připojit k „armádě“. Myslí si, že nejsložitější pro něj bude zmapovat Trisin přechod od začátku do konce, protože kniha je velice komplexně sepsána s velkým množstvím nápadů. Samozřejmě nemíní zapomenout na důležitost vztahu Tris a Čtyřky, protože si je vědom toho, že je nedílnou součástí Trisiny cesty. Také se těší na převedení simulačních částí příběhu.

shaileneK režii usedne Neil Burger (Ilusionista), pro roli Tris byla vybrána Shailene Woodley (Secret Life of the American Teenager). Sama autorka je s výběrem spokojená. Shailene si už knihu přečetla a říká, že na ni udělala velký dojem. Nikdy se neviděla v žádném z těch block-busterů, které se na nás valí pomalu jeden za druhým a už vůbec si nepředstavovala, že by byla součástí nějakého filmu s takto širokou fanouškovskou základnu, jak tomu je například u Stmívání nebo Hugner Games. Nerada by totiž fanoušky zklamala. Divergence se jí zalíbila hlavně díky své reálné podobě, která odráží dnešní stav světa.

foursplitZatímco filmovou Tris máme, Čtyřka je stále opředen tajemstvím. Podle posledních zpráv se do užšího výběru dostali Alex Pettyfer (Jsem číslo čtyři), Lucas Till (X-Men: První třída) a Jeremy Irvine (Válečný kůň). Před časem se objevila nepotvrzená zpráva o tom, že roli nakonec získal Alex. Nic ovšem není jisté. Může to být jeden z nich, ale také to může být někdo úplně jiný. Tvůrci se nechali slyšet, že je možné, že Čtyřku trošku postarší. Alex je ovšem nejpravděpodobnější volbou, dokonce už byl na čtení scénáře dvakrát. Shailene fanouškům v rozhovoru řekla, že hledají „silného muže s pořádnou dávkou chemie“. Nedávno se objevily také zprávy o tom, že jednu z rolí nejspíš ukořistila Kate Winslet, kterou si všichni určitě pamatujeme jako Rose z Titaniku.

Summit Entertainment dokonce rozběhl profil filmu, novinky také můžete sledovat na oficiálním Twitteru a Facebooku. Natáčení by mělo začít v průběhu tohoto roku – vypadá to na duben – a oficiální premiéra je plánována na 21. března 2014. Poslední díl knižní trilogie by měl vyjít na podzim 2013.

Zdroj informací a obrázků: Summit Entertainment.com, Bookish.com, Movieweb.com, Examiner.com, MTV.com

2 thoughts on “Divergence se blíží

  1. Neeeeee!:( Alexe ne, prosím!:( Já toho kluka nemám ráda a jestli bude čtyřka, tak se na to snad vykašlu a ani do kina nepůjdu….:-/

  2. Jupíííí…už se hrozně těším:). Alex jako Čtyřka je celkem dobrá volba:) tomu to bude slušet, až bude po Tris házet ty dýky :). Ale ani Jeremy Irvine by mi nevadil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge