KINO: Anna Karenina

Filmy Filmy v kinech

Keira Knightley se proslavila svou menší rolí ve Star Wars a od té chvíle se jí sype jedna významnější role za druhou. Diváky okouzlila v poslední filmové adaptaci Pýcha a předsudek, stejně jako v Pokání, Vévodkyni, Králi Artuši a nesmím zapomenout ani na Piráty z Karibiku. Ještě tento rok, přesněji 6.12.2012, se do kin dostává ve filmu Anna Karenina podle stejnojmenného románu Lva Nikolajeviče Tolstého.

ANNA KARENINA

Anna Karenina (Keira Knightley) žije v lehce unaveném manželství s vysokým vládním úředníkem (Jude Law), s nímž má malého syna, a její pověst mezi petrohradskou smetánkou nemůže být lepší. Během cesty do Moskvy, kam jede navštívit bratra (Matthew Macfadyen), potká hraběnku Vronskou a na moskevském nástupišti se seznámí i s jejím synem (Aaron Taylor-Johnson), mladým ambiciózním důstojníkem. Letmé setkání stačí k tomu, aby mezi nimi přeskočila jiskra, která se záhy promění v požár, který ani jeden z nich nedokáže a ani nechce uhasit. Chtějí se „jen“ svobodně milovat, ale carské Rusko konce 19. století je vůči podobným excesům velmi netolerantní a umí to dát patřičně najevo. (CSFD.cz)

Vypadá to, že si Keira Knightley potrpí na filmové adaptace knih. Mimo jiné se objevila také v televizním zpracování Doktora Živaga. V příštím roce bychom ji měli vidět také v My Fair Lady. V Anně ji ovšem uvidíme po boku charismatického Jude Lawa a Aarona Taylor-Johnson. Jude má stejně jako Keira na kontě řádku úspěšných film. Aaron se více proslavil až svou rolí v Kick-Ass.

Anna Karenina stejně jako Bídníci patří na školách mezi knihy povinné četby, nebo tomu tak alespoň bývalo za mně. Osobně jsem ji nečetla, ale viděla ji jako balet. Rozhodně zážitek do konce života, hezky mi utkvěla v paměti. Tolstoj ve svémdíle zkoumá společnost nahlížením do lidských vztahů a do samotnéhočlověka. Odhaluje jeho proměnlivost, touhu po štěstí a úsilí o mravní sebezdokonalení. Osobně se na filmové zpracování těším. I podle recenzí to vypadá velice dobře.

 

Informace i obrázky převzaty: Oficiální stránky filmu, IMDB.com, CSFD.cz, Wikipedia.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge