Veronica Roth odhalila název posledního dílu trilogie

Knihy

Veronica Roth včera na svém Twitteru naťukla, že bychom dnes měli pečlivě sledovat USA Today, protože pro nás má překvapení. Jak se ukázalo, šlo o odhalení názvu třetího dílu dystopické série.

divergent-book-three-teaser-coverDivergence i Rezistence se v zahraničí staly velice oblíbenými knihami z pera mladičké Veronicy Roth. Na největším knihomolském serveru GoodReads se dokonce dva roky po sobě staly nejlepšími knihami. Není tedy divu, že fanoušci netrpělivě vyhlíželi název a novou obálku posledního dílu.

Samotná autorka si z názvů i obálek dělala legraci a čtenáře napínala například názvem Detergent s obrázkem pracího gelu. Před časem dokonce světlo světa spatřil barevný podklad třetího dílu a dneska jsme se konečně dočkali také názvu:

Allegiant

Co v překladu toto slovo vlastně znamená? Loajální a věrný. Těžko říct, s čím přijde český překlad.

Nakladatelství ovšem nezveřejnil novou obálku, chce fanoušky ještě chvíli napínat. Rozhodlo se provést něco podobného, jako produkce u filmu Catching Fire, řeklo fanouškům aby tweetovali hashtag #AllegiantCover. Podle počtu se pak budou postupně odkrývat jednotlivé části. Tedy alespoň takový je plán.

Poslední díl plánované trilogie by měl v zahraničí vyjít 22. října 2013.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, USAToday.com

3 thoughts on “Veronica Roth odhalila název posledního dílu trilogie

  1. Takže Detergent nebude… Jaká škoda! 😀 Na coveru předpokládám budou ty spojené ruce ze znaku Oddanosti. Ale jsem hodně zvědavá, jak z toho udělá CooBoo název končící na -ce! 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge