Seriál Game of Thrones prodloužen

Knihy Novinky Seriály

Producenti HBO si určitě vítězně mnou ruce. Nezáleží na tom, že je někteří knižní fanoušci možná proklínají za to, že něco vypustili, či něco předělali po svém, seriál na motivy knižní série G. R. R. Martina slaví úspěch po celém světě. První díl premiérové řady trhal rekordy sledovanosti a tak se není čemu divit, že se dočkáme dalších dvou sérií.

Hra o trůny je fenomén jako žádný jiný,“ přiznal Michael Lombardo, porgramový  prezident HBO. „David Benioff a D.B. Weiss společně se svými talentovanými kolegy pokračují v překonávání sebe sama a my se na jejich další vyprávění těšíme.

The World of Ice and FirePremiérový díl čtvrté řady si v Americe nenechalo ujít 6,6 miliónů diváků, díky repríze číslo vzrostlo na 8,2 miliónů. Tato vysoká čísla jsou rekordem i pro HBO a vypadá to, že se seriál brzy vyrovná dalšímu obrovskému hitu televize, The Sopranos (Rodina Sopránů).

Prodloužení úspěšné série není žádným překvapením, v nedávných rozhovorech se dokonce hlavní herečtí představitelé nechali slyšet, že by neměli nic proti, kdyby se pokračovalo až do série osmé. Pátá a šestá se nejspíš obsahově zaměří na knihy Hostiny pro vrány a Tance s draky. Knihy sledují stejné časové období, jen se zabývají jinou částí postav a území.

Martin ovšem pilně připravuje svého „průvodce světem“ série Píseň ohně a ledu. Kniha nese název The World of Ice and Fire a měla by vyjít 28. října 2014. Autor na ní prý pilně pracuje už několik let a půjde o historické zázemí ke všem jeho knihám. Nedávno na svém blogu také odkryl zápis o králi Aegonu .I Targaryenovi. Ukázku si v angličtině můžete přečíst zde.

Nezapomněl se také s fanoušky podělit o úžasnou doprovodnou ilustraci:

Game of Thrones ilustrace

Pokud anglicky zase tak dobře neumíte a přesto byste si rádi něco přečetli, na největším českém fanouškovském webu ke knižní sérii  – Ice & Fire – najdete přeloženou kapitolu z chystaného šestého dílu The Winds of Winter (česky nejspíš Vichry zimy), Milost.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, IceFire.cz, GeorgeRRMartin.com

1 thought on “Seriál Game of Thrones prodloužen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge