Pokračování Volání kukačky vyjde už letos

Knihy

Kolem detektivního románu „The Cuckoo’s Calling“ podepsaného autorem Roberte Galbraithem se loni krátce po vydání strhla docela velká mela. Rychle totiž vyšlo najevo, že knihu napsala pod pseudonymem slavná spisovatelka J.K. Rowling. Letos se příběh dočká volného pokračování.

volani-kukackyNová kniha Rowlingové vydaná pod pseudonymem se na pulty knihkupectví ve světě dostane letos v létě. Ponese titul „The Silkworm“, což je v anglické označení pro housenku bource morušového. Vymyslet český název tedy nebude tak jednoduché, jako u první knihy.

Co se obálky týče, tak ta je hodně povedená. Podle stylu písma navazuje na obálku nakladatelství Mulholland Books, pozadím však ladí i k druhé verzi, kterou převzalo i české vydání.

Hlavním hrdinou knihy je opět soukromý detektiv Cormoran Strike. Tentokrát bude vyšetřovat zmizení spisovatele Owena Quinea, které nahlásila jeho manželka. Zpočátku to vypadá, že Quine jen odešel na pár dní z domova, ale postupem času vyjde najevo, že by celé zmizení mohlo souviset s jeho nejnovějším rukopisem. Pokud by totiž byl publikován, zcela jistě zničí mnoha lidem celý život. Seznam těch, kteří by mohli chtít Owena umlčet, je tedy najednou pěkně dlouhý…

The Silkworm by Robert Galbraith

Volání kukačky vyjde v českém překladu už tento čtvrtek, 20. února, u nakladatelství Albatros Plus.

Zdroje informací a obrázků: PageToPremiere.com, AlbatrosMedia.cz, KernelsCorner.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge