Sedm zákonů: Principy, které ovládají osudy civilizací. I té naší.

Novinky

Čeká také naši civilizaci pád, stejně jako všechny předchozí? Nebo se dokážeme poučit z historie, využít moderních technologií a přizpůsobit se lépe budoucím změnám? Právě vyšla nejnovější kniha uznávaného českého egyptologa Miroslava Bárty s názvem Sedm zákonů, která hledá odpovědi nejen na tyto otázky.

V knize „Sedm zákonů: Jak se civilizace rodí, rostou a upadají“ se profesor Miroslav Bárta zamýšlí nad univerzálními zákonitostmi, kterým podléhají všechny civilizace včetně té naší. Na základech svého dlouholetého bádání odhalil sedm obecně platných zákonů vývoje. Díky těmto principům můžeme v souvislostech lépe pochopit i náš současný svět.

Každou ze starých kultur dnes dokážeme popsat od jejího počátku, přes růst a vrchol až po úpadek. Mnohé se dokázaly transformovat a opět povstat, než definitivně zanikly. Naši současnou civilizaci je možné označit jako první opravdu globální, která má podle profesora Bárty veškeré potřebné znalosti a technologie k tomu, abychom se osudu našich předchůdců vyvarovali.

„Pokud si přejeme lepší budoucnost, nezbývá, než abychom se o ni přičinili my sami.“

Na rozdíl od předchozích publikací profesora Bárty není kniha Sedm zákonů určena odborné veřejnosti, právě naopak je napsaná stručněji, přístupněji a bez zbytečných cizích slov. Autor tak přibližuje dávno zapomenuté civilizace a světy také široké veřejnosti. Díky vědě totiž může každý z nás udělat něco pro to, aby byl náš svět lepší.

Knihu Sedm zákonů vydalo jako svůj 3000. titul Nakladatelství Jota. Výhradní distribuci pro knihkupectví zajišťuje PEMIC BOOKS.

O autorovi:

Prof. Mgr. Miroslav Bárta, Dr. (1969) – egyptolog a archeolog, dlouholetý ředitel Českého egyptologického ústavu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Vede české výzkumy v Egyptě a Súdánu, těžiště jeho archeologické činnosti spočívá ve výzkumu lokality stavitelů pyramid v Abúsíru nedaleko Káhiry. Je nositelem mnoha prestižních mezinárodních cen za svou činnost ve vědě. Působil také na řadě univerzit v západní Evropě i v zámoří. Výsledkem jeho práce je řada publikací, v roce 2019 mu bylo uděleno nejvyšší vědecké ocenění v České republice – Česká hlava.

Zdroje informací a obrázků: ČTK, Jota.cz, INFO.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge