Příběh Šikmého kostela bude již brzy pokračovat

Knihy Novinky

Románová kronika zmizelého města se již brzy dočká vydání svého druhého dílu, tentokrát z let 1921-1945.

Příběh Karin Lednické navazuje přesně tam, kde první kniha skončila. S Barkou, Ludwikem, Julkou a dalšími hrdiny trilogie Šikmý kostel se opět setkáváme v roce 1921, v době, kterou stále otřásají dozvuky sporu o vedení česko-polské hranice. V nově vzniklém Československu však nastávají zlaté časy a to se promítá i do života v Karvinné. Jde o dobu významných společenských změn a hospodářského rozmachu, před nastupující generací se otevírají dříve netušené možnosti.

Nové naděje však vezmou za své díky hospodářské krizi a vzestupu nacionalistických nálad. Stoupající napětí ve společnosti vráží klín i mezi hrdiny románové ságy – někteří ji vítají jako šanci k odčinění utrpěných křivd, jiní se nadcházející hrozby oprávněně obávají. Události po nástupu německé okupace však dopadnou na všechny bez výjimky. Na Těšínsku totiž válka probíhala odlišně, než na zbytku našeho území.

Stejně jako u prvního dílu, který se dočkal nadšeného přijetí čtenáři i odborníky, staví Karin Lednická svůj příběh na stovkách hodin rešerší a rozhovorech s pamětníky. I tentokrát se čtenáři dozví mnohdy překvapivé souvislosti, které byly dlouhou dobu skryty ve třinácté komnatě českých dějin.

Druhý díl Šikmého kostela z let 1921–1945 vychází již ve čtvrtek 21. ledna a vzhledem k aktuálním omezením bude zatím k dostání prostřednictvím internetových knihkupectví a výdejních okének. Délka však narostla na úctyhodných 608 stran a čtenáři se mohou těšit na podrobnější mapy na předsádkách a také obrazovou přílohu. Do prvních stránek se můžete začíst v následující ukázce:

[scribd id=490573437 key=key-wsL710GL1SxiXCxWKAjK mode=scroll]

Zdroje informací a obrázků: KarinLednicka.cz, Knihcentrum.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge