Netflix chystá seriálovou adaptaci Srdcerváčů

Komiksy Novinky Seriály

Podle všeho si oblíbená streamovací společnost Netflix vybrala další nedávnou knižní novinku, která se v překladu dostala také k nám.

Řeč je o grafických románech z pera Alice Oseman jménem Srdcerváči, co vypráví o životě, lásce, a o všem, co se stane mezi tím. Původně se knihy začaly objevovat jen jako webový komiks na Tumblr a Tapas, kde si ovšem získal širokou fanouškovskou základnu. Už jsme se tak dočkali tří knižních vydání (všechna vyšla také u nás) a čtvrté volume se chystá v zahraničí k vydání v květnu 2021.

Srdcerváči se točí okolo Charlieho a Nicka, kteří se potkají na chlapecké škole v Kentu, stanou se z nich dobří kamarádi a brzy jim dojde, že přátelství není to jediné, co se mezi nimi rozvíjí.

Zatímco se jeden do druhého zamilovávají, musí také přijít na to, jak být svým skutečným já, přitom přijít na způsob, jak nejlépe svému okolí říct pravdu o svém vztahu. Mají ale silnou komunitu přátel, která jim pomůže.

Podle všeho chce Netflix udělat z románu osmidílnou sérii s délkou dílu okolo půl hodiny. Režii si vezme na starost Euros Lyn (Doctor Who, Sherlock). Na scénáři by měla pracovat samotná autorka.

O chystané adaptaci řekla: „Mám obrovské štěstí pracovat s týmem vášnivých, kreativních lidí, co mají Srdcerváče opravdu rádi a chtějí vytvoři krásnou show. Je to radost a pocta dostat Nickův a Charlieho příběh do televize a těším se, že ho budu sdílet i s dalšími diváky po celém světě, kteří Srdcerváče ještě neznají.

Zatím není známo, kdy by se seriál na Netflixu měl vlastně objevit.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Deadline.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge