Michael Robotham přichází s novou sérií

Knihy Novinky

Australský spisovatel Michael Robotham, známý díky knižní krimisérii s klinickým psychologem Joem O’Loughlinem v hlavní roli, přichází s novým hrdinou. A opět půjde o psychologa.

Mezi zahraničními čtenáři se to hemží nadšenými recenzemi, první díl Good Girl, Bad Girl, který právě vychází v češtině pod názvem Hodná a zlobivá holka, má na Goodreads průměrné hodnocení 4,14 hvězdičky od téměř 14 tisíc uživatelů. O čem tedy bude první díl?

V dozvucích příšerného zločinu je v tajné místnosti nalezena dívka. Je téměř umořená hlady, špinavá a odmítá komukoli říct, jak se jmenuje, jak je stará i odkud pochází. Není uvedená v žádném seznamu pohřešovaných osob a ani její DNA se s nikým neshoduje. O šest let později, stále neidentifikovaná, žije v dětském domově s ostrahou pod novým jménem – Evie Cormacová.

Když k soudu podá žádost, ve které se dožaduje práva na propuštění v dospělosti, musí forenzní psycholog Cyrus Haven rozhodnout, jestli je Evie připravená na život na svobodě. Jenže Evie není jako nikdo, koho Cyrus kdy potkal – je stejnou měrou fascinující i nebezpečná. Evie pozná, když někdo lže, a v jejím okolí pravdu nemluví vůbec nikdo.

Cyrus je mezitím přivolán k vyšetřování šokující vraždy středoškolské šampiónky v krasobruslení, Jodie Sheehanové, která zemřela na opuštěné pěšině nedaleko domova… Forenzní psycholog je lapený mezi dvěma případy – jedna dívka potřebuje zachránit a ta druhá se dovolává spravedlnosti. Jakou cenu bude ochoten zaplatit za pravdu?

Michael Robotham (*1960) pochází z Austrálie, kde začal sbírat novinářské zkušenosti ještě před tím, než v roce 1986 přesídlil do Londýna. Od roku 1993 se podílel jako stínový autor na životopisných knihách, z nichž se 12 stalo bestsellery. Po návratu do Austrálie se stal spisovatelem na plný úvazek. U českých čtenářů se zapsal zejména sérií s Joem O’Loughlinem, jejíž první díl byl přeložen do 22 jazyků, v češtině zatím vyšlo 6 dílů, všechny u nakladatelství MOBA.

Zdroje informací a obrázků: Mobaknihy.cz, Knihcentrum.cz 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge