Knižní série Ricka Riordana jsou na roztrhání

Filmy Knihy Novinky Seriály

Pokud jste se ještě nepustili do žádné z knižních sérií oblíbeného autora, možná nastal ten nejvhodnější čas, protože některé z nich brzy uvidíme i v jiné podobě.

Minulý rok se objevily dvě zajímavé informace. Ta první se týkala knižní série Percy Jackson a Olympané a druhá pak série Kroniky Cartera Kanea. Obě se totiž dočkají svých adaptací. Ačkoliv Percy Jackson se už dočkal dvou filmů, můžeme očekávat novou seriálovou podobu na Disney+. Podle všeho je v plánu hned několik sérií, které budou vycházet z původní pentalogie, jedna kniha by měla sloužit jako materiál pro jednu sérii. Na tvorbě by se měl podílet Riordan se svou manželkou a dát tak pozor na to, aby se seriál daleko více držel knižní předlohy, než tomu bylo u filmů.

Percy si srdce nejen dětských fanoušků získal hlavně svým hrdinstvím a příhodami propletenými řeckými a později i římskými reáliemi objevujícími se v současném světě. Když se s Percym poprvé setkáme na stránkách Zloděje blesku, mění školu za školou a žije se svou matkou Sally. Po té, co je ovšem cílem útoku monster, které známe spíše z řeckých mýtů a legend, zjistí, že je vlastně syn jednoho z Olympských bohů, což z něj činí poloboha a s jistými zapeklitostmi se dostane do Tábora polokrevných. Tam se seznámí s řadou dalších polobohů, nalezne přátele v podobě Annabeth Chaseové a satyra jménem Grover. Brzy bude jen na něm a jeho přátelích, aby zachránili svět od něčeho daleko staršího a děsivějšího než jsou bohové z hory Olymp.

Původní série o Percym měla pět dílů, ale stala se natolik populární, že na ni autor navázal další pentalogií jménem Bohové Olympu a vycházející pentalogií Apollonův pád. Všechny knihy v překladu vycházejí u nakladatelství Fragment. Jakmile se zpráva o seriálu na Disney+ objevila, filmový představitel Percyho, Logan Lerman na svém Twitteru napsal, že doufá, že knihy dostanou zpracování, jaké si zaslouží:

Knihy se staly natolik populární, že se na Broadwayi dokonce objevila muzikálová verze Lighting Thief. Zatím není známo, kdy se rozběhne natáčení, seriál se ovšem na Disney+ v roce 2021 neobjeví. Podle všeho ale bude mít seriál daleko vyšší rozpočet než některé seriály z Marvel nebo Star Wars universa. Natáčení by se tak mohlo rozběhnout v létě a příští rok bychom první sérii mohli vidět na Disney+.

Kroniky Cartera Kanea je knižní trilogie inspirovaná pro změnu egyptskými reáliemi a práva k ní zakoupil Netflix. Má z knih v plánu udělat tři filmy, které odvypráví příběh sourozenců Kaneových, Cartera a Sadie, kteří jsou magickými potomky egyptských faraonů Narmer a Ramsese. Musí za svou rodinu bojovat po té, co se bohové Egypta začnou najednou probouzet a jejich otec egyptolog najednou zmizí.

Série se sice nestala tolik populární jako v případě Percyho Jacksona, ale postavy se v některých dějových linkách potkaly, což nejspíš v případě seriálů a filmů nehrozí, jelikož práva vlastní dvě rozdílné společnosti. Ani tady není známo, kdy se začne s natáčením, podle všeho bychom se ale prvního filmu mohli dočkat v příštím roce. I v tomto případě se na tvorbě bude Riordan i jeho manželka podílet.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Variety.com, RickRiordan.com, TheDisinsider.com, ScreenRant.com, Whats-On-Netflix.com, NetflixLife.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge