Severská detektivka Nezvěstná: Zločin, který neměl být nikdy vyřešen

Novinky Představujeme

Nakladatelství Jota se novou krimi sérií Odložené případy po delší době vrací k žánru severské detektivky. Tentokrát sází na knihy švédské reportérky Tiny Frennstedtové inspirované skutečnými nevyřešenými zločiny.

V létě před 16 lety zmizela v jižním Švédsku 19letá dívka. Případ nebyl vyřešen a ani její tělo se nikdy nenašlo. Nyní se v Malmö objevil vrah, který napadá a znásilňuje ženy přímo v jejich domovech. Důkazy ukazují nápadné podobnosti s vyšetřováním dlouho hledaného dánského vraha z Valby, který si však až do teď dával dobrý pozor, aby po sobě nezanechal žádné důkazy. Může jít o náhodu, nebo vrah skutečně po letech změnil působiště a začal dělat chyby? Případu se ujímá tým vyšetřovatelů pod vedením inspektorky Tess Hjalmarssonové a její parťačky Marie Erlingové, které se snaží vyřešit oba případy. Také proto je doplní také slavný dánský expert na profilování zločinců Carsten Morris, který je odborníkem na muže z Valby. Podaří se jim zastavit násilníka včas a zároveň přijít na to, co se doopravdy stalo s nezvěstnou dívkou z roku 2002?

© Gabriel Liljevall

Autorkou knihy Nezvěstná, která je prvním dílem románové krimi série, je Tina Frennstedt, expertka na odložené případy a zkušená reportérka několika významných švédských novin. Její specialitou jsou zejména nevysvětlené zločiny a za svou práci získala několik ocenění. Díky tomu jsou její romány velmi autentické a realisticky zachycují práci policejních vyšetřovatelů. Za svůj debutový román ‚Nezvěstná‘ (Försvunnen) získala ocenění Crimetime Awards.

Chybět však nebudou ani mrazivá tajemství, soukromé životy vyšetřovatelů nebo přízraky z minulosti. Odložené případy tak připomínají například divácky oblíbené televizní seriály Most (Broen) či Zločin (Forbrydelsen). Kromě vyšetřování případů se však mohou čtenáři těšit i na pohledy samotných obětí a podezřelých.

Na druhý díl série, který v originále vyšel v březnu pod názvem Väg 9, se můžeme podle Nakladatelství Jota těšit na jaře příštího roku.

Zdroje informací a obrázků: Jota.cz, Knihcentrum.cz 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge