Pracuje se na pokračování Lvího krále

Filmy Knihy Novinky

Vzhledem k tomu, že se Disney rozhodlo vyždímat více peněz z úspěšného nového Aladina, o čemž jsme vám psali, čeká stejný osud i další film.

Není se ani moc čemu divit, jelikož nová digitální podoba oblíbené pohádky měla u diváků obrovský úspěch. Pokračování už má vybraného také svého režiséra, je jím Barry Jenkins, který stojí za filmy Moonlight nebo Kdyby ulice Beale mohla mluvit. Ke své roli řekl: „Během devadesátých let jsem pomáhal sestře s výchovou dvou malých kluků, takže jsem s těmito postavami vyrostl. Tím, že budu Disneymu pomáhat rozšířit tento úžasný příběh přátelství, lásky a dědictví, zatímco budu dál prozkoumávat život a duše folklóru afrických zemí, je splnění mého snu.

Filmová verze z roku 2019 vydělala celosvětově přes 1,5 biliónů dolarů, zatím není známo, o čem vlastně příběh bude a jestli se inspiruje některou z animovaných verzí filmů, které přišly po prvním díle.

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být.

Zdroj informací a obrázků: Variety.com, TheFandom.net, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge