Dočká se Mediátor filmu díky Netflixu?

Knihy Novinky Seriály

Netflix do toho pořádně šlápl a vyhlídnul si další oblíbenou knižní sérii, kterou by mohl převést do filmové podoby.

Filmová práva k oblíbené young adult duchařské knižní sérii z pera Meg Cabot byla původně prodána už v roce 2000, od té doby se ovšem nic nedělo… až teď o 20 let později.

Hlavní hrdinkou sedmidílné série Mediátor je prostořeká Susannah Simons, která si zrovna dvakrát nelibuje v profesi Mediátora, si své věrné fanoušky získala po celém světě a také u nás. Přece jenom dospívající holka, která není jinak nadšená z toho, že vidí duchy, co si myslí, že je na světě jen proto, aby je poslouchala a řešila jejich problémy, se vám vkrade do přízně, ani pořádně nevíte jak. Nemluvě o jednom extra sexy duchovi, který okupuje její pokoj a odmítá se jen tak ztratit a hlavně se neplést do její práce.

V českém překladu vyšlo pouze šest dílů, přičemž sedmý díl vyšel v originále před pěti lety, ale českého překladu se ještě nedočkal. To by se teď mohlo změnit. Samotná autorka na svém blogu oznámila, že se rozhodla znovu nabídnout filmová práva a že se jich tentokrát chopil Netflix. A to s plánem natočit rovnou sedm samostatných filmů vycházejících z knižní předlohy.

Na scénáři a režii toho prvního se podílela autorka se Sarah Spillane, k produkci se dostala Debra Martin Chase, která nám přinesla už filmové Princezniny deníky. Natáčení prvního filmu se ovšem kvůli koronavirové pandemii muselo odložit, takže to vypadá, že se spíš začne až příští rok. Každopádně to vypadá více než nadějně a možná se díky filmům dočkáme také nového vydání knižní série v překladu.

Zdroj informací a obrázků: MegCabot.com, IF.com.au, DatabazeKnih.cz, Twitter.com/megcabot

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge