Další trailer na druhou řadu Jeho temných esencí

Knihy Novinky Seriály

První ukázku toho, co nás čeká v další sérii úspěšného seriálu podle knižní série Philipa Pullmana, jsme vám ukazovali teprve nedávno. Před pár dny BBC vypustilo nový trailer.

Jeho temné esence je knižní série skládající se ze tří knih: Zlatý kompas, Jedninečný nůž a Jantarové kukátko. Nejedná se čistě jen o fantasy trilogii obsahující divoženky, démony, duchy a kouzla, ale také naráží na fyziku a ideje filozofie či teologie. Pullman jako ateista ve svém příběhu ukazuje skeptický pohled na náboženství a svět. Dává důraz spíše na humanismus. Občas je série přirovnávána k Miltonově Ztracenému ráji.

V pokračování uvidíme Lorda Asriela, který otevřel most do nového světa, a Lyra, rozrušená smrtí svého kamaráda, jej následuje do neznáma. V podivném a tajemném opuštěném městě potká Willa, chlapce z našeho světa, co také utíká před minulostí. Lyra s Willem přijdou na to, že se jejich osudy propletly proto, aby našli Willova otce. Po cestě ale neustále narážejí na překážky, zatímco okolo nich začíná válka. Mezitím paní Coulterová nadále pátrá po Lyře, rozhodnutá přivést ji domů jakýmikoliv možnými prostředky.

Zdroj informací a obrázků: IMDB.com, YouTube.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge