Netflix chystá novou adaptaci Rebeccy

Filmy Knihy Novinky

Mrtvá a živá, v angličtině Rebecca, je jedná z nejznámějších a nejčastěji zpracovávaných knih Daphne du Maurier. Netflix chystá svou verzi, která by se měla objevit ještě letos.

Rebecca je sugestivní psychologický román ze starého šlechtického sídla na anglickém pobřeží o mladé ženě, která se po krátké známosti provdá za bohatého, nedávno ovdovělého muže. Už v roce 1940 se kniha dočkala adaptace díky samotnému Hitchcockovi s Joan Fontaine, Laurence Olivier a Judith Anderson v hlavních rolích. V novém provedení uvidíme Lily JamesArmieho Hammera a Kristin Scott Thomas. Režie se ujal Ben Wheatley.

Manželský pár spolu začne žít na manželově rodinném sídle, kde však mezi ně na každém kroku vstupuje stín jeho oslňující, tragicky zemřelé první ženy. Vzájemné nepochopení pomine v okamžiku, kdy se oba manželé musejí ještě jednou utkat se stínem mrtvé ženy a společně čelit dramatickým skutečnostem. Mladá žena v tomto zápase vyzrává a proti všemu očekávání nad mrtvou sokyní vítězí. 

Mladou paní de Winter, manželku ovdovělého Maxima de Winter s tváří Hammera, si zahraje právě James. Poněkud naivně se snaží fungovat ve svém novém životě na rodinném sídle. Nedokáže ale uniknout neustálému stínu Rebeccy, Maximovy zemřelé první ženy, jejíž vzpomínku neustále přiživuje hospodyně paní Danversová s tváří Anderson. Film by měl mít na Netflixu premiéru už 21. října.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Netflix.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge