Petr Pan našel svého nového Hooka

Filmy Knihy Novinky

Před pár měsíci jsme psali, že se Disney pustilo do další hrané adaptace oblíbené animované pohádky. Peter Pan & Wendy už mají své hlavní herecké tváře a teď došlo i na další výraznou postavu.

Jak už nadpis napovídá, jde o kapitána Hooka, který v příběhu vždy figuruje jako úhlavní nepřítel Pana a dalších obyvatel Země Nezemě. Do role Hooka byl obsazen Jude Law, jehož jsme mohli nedávno vidět třeba v druhém díle Fantastických zvířat jako mladého Albuse Brumbála.

Doplní tak již v březnu ohlášenou dvojici Ever Anderson a Alexandera Moloneyho jako Wendy a Pana. Režie se ujme  David Lowery, který nám přinesl filmy jako Můj kamarád drak nebo Objevitel. Zatím není známo, kdy se rozjede samotné natáčení a kdy se film dostane do kin, tak nám nezbývá nic jiného než čekat.

Příběh o Petrovi Panovi je plný nápadů, dobrodružství, nezapomenutelných postav, hudby a létacího prášku. Wendy a její bráškové znají Petra Pana z příběhů v knížce, když je ale jednou vezme s sebou do kouzelného světa Země Nezemě, čeká je báječné dobrodružství.

Letí s větrem o závod za Petrem a jeho kamarádkou vílou Zvonilkou, objevují ostrov a tajnou skrýš Petrovy tlupy Ztracených chlapců a svádějí vzdušné bitvy s divokými piráty vedenými nechvalně proslulým kapitánem Hookem.

Disneyho animovaná verze divadelní hry J.M. Barrieho spatřila světlo světa v roce 1953 a stala se hitem. Od té doby jsme se dočkali řady zpracování, například hrané podoby Peter Pan z roku 2003 s Jeremy Sumpterem v hlavní roli a Jasonem Isaacsem jako kapitánem Hookem. Nebo poslední verze z roku 2015, Pan, s Levi Mellerem jako Petrem a Hughem Jackmanem jako Hookem. Oblíbený je také film Hook, v němž si dospělého Petra Pana zahrál milovaný Robin Williams.

Zdroj informací a obrázků: Variety.com, Hypable.com, TheFandom.net, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge