Jeho temné esence lákají na druhou sérii trailerem

Knihy Novinky Seriály

V USA právě probíhá netradiční domácí verze Comic-Connu, kdy ani pandemie nezabrání tvůrcům pochlubit se a nalákat fanoušky na různé filmy, seriály, knihy, hry a tak dále. Díky tomu jsme také v předstihu dostali trailer na druhou ze tří plánovaných sérií adaptace Jeho temných esencí od Philipa Pullmana.

Jeho temné esence (v angličtině His Dark Materials) je knižní série skládající se ze tří knih: Zlatý kompas, Jedninečný nůž a Jantarové kukátko. Nejedná se čistě jen o fantasy trilogii obsahující divoženky, démony, duchy a kouzla, ale také naráží na fyziku a ideje filozofie či teologie. Pullman jako ateista ve svém příběhu ukazuje skeptický pohled na náboženství a svět. Dává důraz spíše na humanismus. Občas je série přirovnávána k Miltonově Ztracenému ráji.

V pokračování uvidíme ‚Lorda Asriela (James McAvoy), který otevřel most do nového světa, a Lyra (Daphnee Keen), rozrušená smrtí svého kamaráda, jej následuje do neznáma. V podivném a tajemném opuštěném městě potká Willa (Amir Wilson), chlapce z našeho světa, co také utíká před minulostí.

Lyra s Willem přijdou na to, že se jejich osudy propletly proto, aby našli Willova otce. Po cestě ale neustále narážejí na překážky, zatímco okolo nich začíná válka. Mezitím paní Coulterová (Ruth Wilson) nadále pátrá po Lyře, rozhodnutá přivést ji domů jakýmikoliv možnými prostředky.

Původní obsazení doplní tři nové tváře. Simone Kirby se objeví jako doktorka Mary Malone, co se zabývá temnými esencemi na Oxfordu, který je celý svět vzdálený od Lyřina Oxfordu, a je fascinovaná substancí, kterou ovšem nezná jako prach. Terence Stamp si zahraje Giacoma Paradise, obyvatele Cittàgazze, do níž se podíváme v druhé sérii. A nakonec ještě Jade Anouka v roli Ruty Skadi, královny klanu čarodějnic, s nimiž jsme se ještě plně nesetkali.

Zdroj informací a obrázků: Fangirlish.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge