Eleanor & Park mají svou režisérku

Filmy Knihy Novinky

Před rokem jsme vám psali informaci o tom, že byla znovu zakoupena filmová práva k oblíbené knize Rainbow Rowell a teď už jsme zase o krok blíž filmovému plátnu.

Sama autorka totiž na svém Twitteru oznámila, že se režie filmu ujme HIKARI, která se proslavila hlavně filmem 37 sekund nebo Where We Begin.

Ze všech svých postav jsem k Parkovi s Eleanor nejvíc ochranářská. Jsou pro mě zranitelní. Jejich srdce jsou prostě rovnou tady, odhalená. Hikari je soucitná a velice otevřená filmařka. Už teď mé postavy zbožňuje,“ napsala ve svých tweetech.

Produkce je už pořádně rozjetá a casting by se měl začít tento týden, takže je možné, že se brzy dozvíme i kdo si zahraje naše hlavní hrdiny.

Eleanor ví, že je jiná, než všichni ostatní. Ne, proto, jak se oblíká, jak vypadá a co má ráda, ale spíš proto, že se její život ze špatného dostal do ještě horšího. Konečně se po roce dostala zpátky ke své rodině, je v novém městě, musí začít chodit na novou školu, kde nikoho nezná, navíc má neustále obavy z toho, že ji její nový nevlastní otec znovu vyhodí z domu, když bude moc vyčuhovat a znelíbí se mu. A pak při první cestě do školy v autobuse sedne vedle Parka…

Park v nové holce neviděl nic jiného, než všichni ostatní. Obyčejná, při těle, se zrzavými třapatými vlasy a příšerně oblečená. Nechce s ní mít nic společného, ale kdoví proč se nad ní slituje a pustí ji si sednout vedle na sedadlo. Postupem času ale zjišťuje, že na Eleanor přece jenom něco je. Rozhodně není jako ostatní, má své vlastní břitké názory a hromadu tajností, ale i přesto je to k sobě vzájemně táhne. Jenže když dospíváte, není škola to nejhorší, co se vám může stát…

Kniha vyšla v češtině u nakladatelství Yoli v roce 2014.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Deadline.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge