Prokletá láká prvním teaserem

Komiksy Novinky

Nedávno jsme vás informovali o další fantasy seriálové adaptaci, kterou si pro nás Netflix připravil. Teď máme i první ukázku toho, co nás v červenci čeká.

Jeden z klíčových elementů všech artušovských legend je meč Excalibur, kterým se ohání sám Král Artuš. Jenže jak k němu přišel? V některých verzích jej vytáhne z kamene, ale většinou mu jej dá žena známá také jako Paní jezera nebo Nimue. Což je také osoba často zmiňovaná jako ta, která zapudila Merlina po té, co se naučila všechna jeho magická tajemství. V adaptaci Netflixu na to ovšem půjdeme zase trochu jinak.

Prokletá (v angličtině Cursed) je seriál natočený na základě grafické novely Thomase Wheelera s ilustracemi Franka Millera. Oba dva se na seriálu také podíleli jako producenti. Hlavní hrdinkou seriálu je Nimue, kterou si zahrála Katherine Langford (známá například ze seriálu 13 Reasons Why). Tentrokrát to bude Nimue, kdo musí nést Excalibur, aby zápasila se silami zla. V roli Artuše, potulného žoldáka, na němž není nic moc zajímavého a kterého Nimue potká na cestě, uvidíme Devona Terrella. Zemi totiž vládne Král Uther Pendragon, co nechává fanatické Rudé Paladíny pustošit zemi. Desetidílný seriál má oficiální premiéru stanovenou na 17. července.

EDIT: Objevil se také celý trailer k seriálu. Tak tady ho máme…

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Tor.com, Netflix.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge