Práce na seriálu Havraní bratrstvo se zastavila

Knihy Novinky Seriály

Už jsou to tři roky, co jsme vám přinesli informaci o možném chystaném seriálu na základě knižní série Maggie Stiefvater, Havraní bratrstvo. Nedávno to ještě vypadalo nadějně, protože našli i scénáristu, teď je ale vše zase jinak.

V roce 2017 oznámilo Universal Cable Productions plán na seriálovou adaptaci, která by se měla vysílat na americké stanici SyFy. Na produkci se měli podílet Andrew Miller (Tajemství kruhu)Catherine Hardwicke (Stmívání) a Michael London (V zajetí kouzel) společně se samotnou autorkou, která pomáhala také se scénářem. Pilotní epizodu měla natáčet Hadwicke a všechno vypadalo nadějně.

Teď ale autorka na Twitteru oznámila, že se vývoj seriálu zastavil a vypadá to, že pokračovat se jen tak nebude:

https://twitter.com/mstiefvater/status/1264647105391603713

Podle všeho to vypadá, že si s young adult seriálem na SyFy neuměli úplně poradit, a proto raději vývoj seriálu zrušili. Autorka ovšem nabádá fanoušky, aby nevzdávali naději, protože je možné, že se seriálu ujme někdo jiný. Přece jenom autorka stále pracuje na knihách spin-offové knižní série Dreamer. Druhý díl vychází v zahraničí 10. listopadu 2020.

Havraní bratrtsvo původně vycházelo také v češtině díky nakladatelství Argo, které ovšem od série nakonec upustilo kvůli nízkým prodejům. O čem ovšem vypráví?

Šestnáctiletá Lila se narodila do rodiny senzibilů a jasnovidců. Ve svém osudu má napsáno, že až políbí svou pravou lásku, dotyčný zemře. Lila se proto rozhodne, že nikdy nikoho líbat nebude. Kluci ji nezajímají a hlavně ne ti z Havraního bratrstva, party bohatých studentů místní elitní školy. S těmi jsou jenom potíže.

Jenže když ve své první jasnovidné vizi spatří Ganseyho, vůdce Havraního bratrstva, který má během příštího roku zemřít, nedokáže ho vyhnat z hlavy. Když se s ním pak setká tváří v tvář, polibek smrti se stane reálnou hrozbou…

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge