Čarodějky se dočkají nové podoby

Filmy Knihy Novinky

Po nové verzi Karlíka a továrny na čokoládu s Johnnym Deppem v hlavní roli a Obrovi Dobrovi, se dočkáme nové verze Čarodějek.

Hlavním hrdinou příběhu je malý chlapec Luke, kterému babička často vypráví o největších nepřítelkyních dětí, o zlých čarodějnicích. Po tragické smrti rodičů odjede babička s vnukem do Anglie, kde také chlapec potká první čarodějnici. Naštěstí od babičky dobře ví jak se taková čarodějnice pozná i to jak se proti jejím nástrahám bránit. Jeho nejlepšími přáteli jsou dvě bílé myšky William a Anna, které dostal k narozeninám. Vezme je s sebou i k moři, kam doprovází nemocnou babičku. Současně s nimi přijíždí do honosného hotelu také členky Královské společnosti na ochranu dětí před týráním, což jsou ve skutečnosti čarodějnice.

Předsedkyní spolku je slečna Ernstová, která sice ráda rozmlouvá s dětmi, ale současně musí odvracet tvář, protože čisté a pravdomluvné dítě jí nesnesitelně smrdí. Luke se náhodou stane svědkem sjezdu všech anglických čarodějnic a vyslechne jejich plán na otrávení všech dětí. Čarodějnice se mají stát cukrářkami a do cukroví přidat přípravek jehož působením se děti promění v myši. Pokusným králíkem se stane tlouštík Bruno Jenkins. Ani Luke však pozornosti čarodějnic neunikne a v podobě myši společně s Brunem, Williamem a Annou uprchnou ze sálu. Společně s babičkou se pak pokusí překazit čarodějnicím jejich nekalé plány.

Zatímco v roli hlavní čarodějnice jsme v roce 1990 viděli Anjelicu Houston, tentokrát se můžeme těšit na Anne Hathaway.  Dále pak na Stanleyho Tucci, Octavii Spencer, Chrise Rocka, Charlese Edwardse, Anguse Wrighta, Simona ManyondaAnnu Devlin. Na režisérskou stoličku usedl Robert Zemeckis, který se také podílel společně s Guillermem del Toro a Kenyou Barris na scénáři. Natáčení začalo už 8. května 2019 v USA a pak se přesunulo do Anglie. Film vychází z knižní předlohy Roalda Dahla, která prvně vyšla v roce 1983. Česká premiéra je stanovena na 15. října tohoto roku.

Zdroj informací a obrázků: SyFy.com, IMDb.com, Wikipedia.org, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge