Filmová adaptace Enoly Holmes zamíří na Netflix

Filmy Knihy Novinky

Další knižní série zamíří na oblíbenou streamovací službu Netflix s poměrně hvězdným obsazením v čele s Millie Bobby Brown, kterou známe z úspěšného seriálu Stranger Things.

Kromě známého Sherlocka Holmese a jeho bratra Mycrofta je tu ještě jejich mladší sestra Enola, která se svým intelektem od svých bratrů zase tolik neliší. Enola Holmes Mysteries je oblíbená knižní série z pera Nancy Springs, jejíž první dva díly z celkových šesti vyšly před několika lety také v češtině u Knižního klubu.

Film bude evidentně vycházet z prvního dílu, kde potkáváme šestnáctiletou Enolu (v knize jí je čtrnáct), ve chvíli kdy zjistí, že její maminka záhadně zmizela zrovna v den jejích narozenin. Sherlock ani Mycroft nemají zájem na tom, začít zrovna s tímto vyšetřováním, takže se do toho musí Enola pustit sama.

Vydává se tak v převleku do temných, nebezpečných končin Londýna – ale ani její příslušnost k rodině mistra dedukce ji nedokáže předem připravit na to, s čím se musí vypořádat. Nachází sice stopy vedoucí k mamince, ale cestu jí kříží bezcitní únosci, zločinní vrahové a co víc – i její prohnaný starší bratr!

Jak už bylo řečeno, v hlavní roli uvidíme Millie Bobby Brown. Jejího bratra Sherlocka si zahraje Henry Cavill, který naposledy zazářil v seriálu Zaklínač, a v roli bratra Mycrofta uvidíme Sama Claflina, jehož si určitě vybavíte z oblíbených Hunger Games. A jejich matku si zahraje Helena Bonham Carter, která už navždy zůstane spojena s Harry Potterem. Scénář si vzal na starosti Jack Thorne, režii pak Harry Bradbeer.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, IMDb.com, DatabazeKnih.cz, GoodReads.com, DenOfGeek.com, MovieWeb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge