Chystá se nový filmový prequel Hunger Games s režisérem posledních dvou filmů

Filmy Knihy Novinky

O tom, že se Suzanne Collins rozhodla vrátit do světa oblíbené dystopické série Hunger Games, jsme vám psali už minulý rok. Za dva dny vyjde prequelová kniha v originále, která bude také předlohou k filmové verzi.

Oznámilo to totiž filmové studio Lionsgate, jež stojí za celou filmovou ságou. K režii se opět vrátí Francis Lawrence, který má na kontě poslední dva filmy vycházející z třetí knihy, Síla vzdoru (v originále Mockingjay). O scénář se postará Michael Arndt, autor scénáře druhého dílu, Vražedné pomsty (v angličtině Catching Fire).

Kniha The Ballad of Songbirds and Snakes vyjde v zahraničí už 19. května. Vrátíme se zpět do Panemu, tentokrát ovšem 64 let do minulosti, abychom se podívali na dospívajícího Coriolana Snowa.

Dozvíme se, jak se mu podařilo dostat k moci, privilegiím, jak získal oproti všem ostatním výhodu a nakonec se dostal i k vládě celého Panemu. Dostaneme se tak do počátku samotných Hladových her, kdy Snow pracoval jako Tvůrce.

S touto knihou jsem chtěla více prozkoumat lidskou přirozenost, kdo vlastně jsme a co všechno jsme ochotni udělat pro přežití. Jde o období deseti let po válce, kterému se někdy říká také Temné dny, kdy se Panem znovu snaží postavit na nohy. Je to tedy skvělé prostředí pro vývoj postav. Tady se teprve ukáže jejich pohled na lidskost jako takovou,“ říká ke knize autorka. Uvidíme, jak to s filmem bude dál a kdy se dočkáme prvních zpráv o výběru hereckých tváří.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Hypable.com, TheFandom.net, DenOfGeek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge