Selekce se vydá na Netflix

Knihy Novinky

Není to poprvé, co to vypadá, že se dočkáme adaptace oblíbené romantické dystopické knižní série Selekce z pera Kiery Cass, ale tentokrát to možná opravdu klapne.

Historie týkající se adaptace této série sahá až do roku 2011, kdy se poprvé začalo mluvit o seriálu z dílny The CW. Bohužel pilotní díl nebyl dostatečně přesvědčivý na to, aby stanice odklepla celý seriál. O dva roky později to The CW zkusilo znovu s novým obsazením, ale ani to nedopadlo nijak valně. V roce 2015 pak filmová práva zakoupilo studio Warner Bros, ale ačkoliv se začalo pracovat na scénáři, nikam to nakonec nevedlo.

Teď má Selekce opět šanci a to na oblíbené streamovací službě Netflix, kam by se první díl série měl dostat jako film. Režie se ujme Haifaa Al-Mansour, produkci mají na starosti Denise Di Novi a Pouya Shahbazian, který stojí například za filmovou Divergencí. Zatím není úplně známo, kdy se vůbec rozběhne natáčení, nejdřív se musí sepsat scénář a vybrat hlavní tváře, ale začíná to konečně vypadat nadějně.

Selekce vypráví příběh Americy Singer, která se společně s dalšími dívkami dostává do světa, kterému by se nejraději vyhnula. Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona.

Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku. Pak America potká prince Maxona.

Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.

V češtině u nás vyšla celá původní knižní série i s navazujícími díly, můžete si je pořídit u nakladatelství CooBoo. V květnu se dočkáme nového dílu, Zaslíbená vychází už 11.5..

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Variety.com, BookGeek.pl, Deadline.com, EpicReads.com, Albatrosmedia.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge