Nina George nás tentokrát vezme do letní Bretaně

Knihy

Nakladatelství Moba vydalo již čtvrtou knihu německé spisovatelky Niny George, autorky Levandulového pokoje. Tentokrát nás příběh románu Krása noci zavede do žhavého léta na bretaňském pobřeží.

Hlavní hrdinkou Krásy noci je vysokoškolská profesorka antropologie Claire, která má pocit, že svůj život nežije naplno. Semestr právě skončil a ji čeká další rodinná dovolená v letním domě na pobřeží Bretaně. Tentokrát to má být poslední léto s jejím manželem Gillesem a synem Nicolasem, který se chystá konečně vyletět z rodinného hnízda. Dost možná poslední stereotypní léto v kolejích, do kterých rodina Cousteauových zapadla vlastně hned po svém založení. Claire bylo sotva dvaadvacet, když ji Gilles, kterého sotva znala, přivedl do jiného stavu. Oba muže svého života stále milovala, jenže se její život smrskl na práci a povinnosti. Vedle Gillese si připadá jako zkamenělina, ne jako žena v nejlepších letech.

Zato devatenáctiletá Julie má celý život teprve před sebou a hledá něco, co by rozpálilo její nitro. Chce se stát zpěvačkou, najít odvahu, zažít vášnivou lásku. A řízením osudu je to právě Julie, kdo má strávit tohle léto s Claire a její rodinou. Ty dvě se však potkaly ještě před tím, než měl Nicolas příležitost svou přítelkyni představit rodičům – a právě společné tajemství mezi Claire a Julií vytvoří nečekané pouto. Jak moc je obě tohle horké léto změní?

Nina George považuje knihy za léky, které mají schopnost léčit lidskou duši. To se stalo také ústředním tématem románu Levandulový pokoj, prostřednictvím něhož se sama vyrovnávala se smrtí svého otce. Tentokrát se zaměřila na hlubiny ženské duše, zejména pochyby žen ve středním věku, které přemýšlejí nad tím, zda se jejich život opravdu vyvinul tak, jak si to kdysi naplánovaly.

Román Krása noci se stal dubnovou knihou projektu Novinka měsíce. Více informací o knize i autorce najdete na webových stránkách tohoto projektu.

Zdroje informací a obrázků: mobaknihy.cz, novinka-mesice.cz, nina-george.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge