Herecké duo se vrátí v Najdi mě

Filmy Knihy Novinky

Filmová adaptace úspěšné knihy Dej mi své jméno si získala řadu fanoušků po celém světě, proto není divu, že se dočkáme i pokračování.

Příběh knihy André Acimana se zaměřoval na nečekanou a silnou lásku mezi dospívajícím Eliem a o pár let starším Oliverem, odehrávající se ve vile na jednom útesu italské Riviéry. Ani jeden z nich nebyl na následky vzájemné přitažlivosti připraven, oba proto nejdřív předstírali lhostejnost, aby se vrhli do víru letních dnů plné vášně, posedlosti, strachu, fascinace a touhy. Jejich láska trvala pouhých šest týdnů, ale dala jim zkušenost, která je poznamenala do konce života.

Kniha vyšla v originále už v roce 2007, u nás se objevila v překladu před dvěma lety, kdy udělal velkou díru do světa také film s Timothée Chalametem a Armie Hammerem v hlavních rolích. Podle poslední informací to vypadá, že oba dva kývli také na pokračování, které v originále vyšlo minulý rok a letos také u nás. 

Najdi mě zachycuje Eliova otce Samuela na cestě z Florencie do Říma, kam jede navštívit svého syna, nadaného koncertního klavíristu. Náhodné setkání s krásnou mladou ženou však Samiho plány obrátí vzhůru nohama a navždy změní jeho život.

Elio se brzy přestěhuje do Paříže, kde i on naváže milostný vztah, zatímco Oliver, nyní ženatý vysokoškolský profesor v Nové Anglii, začne znenadání uvažovat o návratu do Evropy.

Nejen, že by se měla vrátit ústřední dvojice, ale na režisérskou stoličku znovu usedne i Luca Guadagnino, potvrdil to v rozhovoru pro italský deník La Repubblica. Natáčení se bohužel ale kvůli situaci ve světě ještě nerozjelo.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, DatabazeKnih.cz, IMDb.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge