Artemis Fowl nakonec do kin nepůjde

Filmy Knihy Novinky

Ještě začátkem března jsme vám ukazovali nejnovější trailer na adaptaci prvního dílu oblíbené knižní série z pera Eoina Colfera, ale dnes je všechno jinak.

Podle poslední informací to vypadá, že se Artemis Fowl, kterého pro Disney natočil Kenneth Brannagh, místo do kina odebere rovnou na streamovací službu Disney+. Původně se film měl objevit v kinech koncem května, ale vzhledem k situaci ve světě se Disney rozhodlo film raději umístit online. Prozatím to vypadá někdy na letní sezónu.

Film sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů.

Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit.

Artemis není jediný film, který byl z kin přesunut do streamovací služby Disney+, stejný osud už dříve potkal Pixarovku Frčíme a původně se mluvilo také o přesunutí Nových mutantů.

Ti nakonec ale do kin dorazí, jen ještě není známo kdy. Oproti tomu novou premiéru získala velice chválená adaptace Mulan nebo Black Widow i Eternals. Mulan můžeme v českých kinech čekat 23. července, Black Widow 5. listopadu a Eternals až 11. února 2021.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, LATimes.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge