Tajemná zahrada má první trailer i fotky

Filmy Knihy Novinky

Knihy Frances Hodgson Burnett se dočkaly řady filmových i seriálových zpracování. Minimálně vás zasáhla zpracování Tajemné zahrady i Malé princezny z devadesátých let.

Tajemná zahrada vypráví příběh malé Mary Lennox, které ostatní říkají, jak je ošklivá, protivná, rozmazlená a vlastně o ní všichni říkají jen to nejhorší. Když osiří, je poslána ke strýci na ponuré panství, jehož chodbami se v noci nese žalostný nářek.

Dům však stojí uprostřed nádherné anglické krajiny, v níž žije v chudé chaloupce malý Dickon, který dokáže rozmlouvat se zvířaty, a čeho se dotkne, to začne kvést. Mary tak zjistí, že má dokonce bratrance Colina, o němž neměla ani ponětí a který je upoutaný na kolečkové křeslo.

A ačkoliv by si její strýc přál, aby Colin zůstal v bezpečí domu, Mary se rozhodne ukázat Colinovi magický svět za zdmi domu,  aby si mohl užít všech krás magické zahrady. Promění tak téměř mrtvý kout v něco kouzelného, co vyzařuje nadpřirozenou, oživující sílu.

Podaří se jí zvrátit neblahý osud, vznášející se nad panstvím už celá léta?

V roli Mary uvidíme Dixie Egerickx, jako jejího strýčka lorda Archibalda Cravena pak Colina Firtha, jejího bratrance Colina si zahraje Edan Hayhurst, chlapce Dickona si zahraje Amir Wilson a v roli paní Medlock uvidíme Julii Walters. Za produkcí filmu stojí David Heyman, který produkoval také sérii o Harry Potterovi, scénář sepsal Jack Thorne, který napsal Harryho Pottera a prokleté dítě. Film režíroval Marc Munden a podle všeho by se měl v kinech objevit v dubnu 2020, uvidíme, jak to bude s českou produkcí.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, Hypable.com, CSFd.cz, IMDb.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge