Artemis Fowl má nový trailer

Filmy Knihy Novinky

Minulý rok jsme vás informovali o tom, že byla adaptace oblíbené série od Eoina Colfera posunuta až na tento rok. A k té příležitosti Disney vypustilo také nový trailer, protože premiéra se nám už blíží.

Film sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů.

Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit.

Knižní série byla přeložena do 44 jazyků a prodalo se jí na 21 milionů kusů. První dvě knihy převede do podoby scénáře Michael Goldenberg, který stojí také za scénářem pátého filmu o Potterovi. Na režisérskou stoličku usedl Kenneth Branagh. Artemise si zahraje Ferdia Shaw, kterého vybrali z 1200 kandidátů. Jde o úplného nováčka, který dříve nikde nehrál.

Vílu Holly, co Artemis chytí proto, aby jeho rodina opět získala štěstí, si zahraje Lara McDonnell. Ve filmu se také objeví Judi Dench a to jako hlavní velitelka vílí policie. Dále se můžeme těšit na Joshe Gada jako na Mulche Diggmuse, úlisného trpaslíka, který se dostal do služeb víl. A poslední oznámené jméno zní Nonso Anozie. Ten si zahraje Artemisova komorníka, co mu bude pomáhat dotáhnout svůj plán do konce. Česká premiéra filmu je stanovena na 28. května.

Zdroj informací a obrázků: CSFd.cz, Falcon,cz, Hypable.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge