Ztracený symbol jako seriál?

Knihy Novinky Seriály

Po té, co jsme se s Robertem Langdonem naposledy setkali v roce 2016 ve filmové adaptaci Inferna podle knižní předlohy Dana Browna, čekali jsme na další filmový kousek. Ale čekání se nám krapet protáhlo a teď to vypadá, že místo filmu nejspíš dostaneme seriál.

Americká stanice NBC si objednala dramatický seriál Langdon, v němž se ovšem setkáme s mladší verzí Roberta Langdona, než jakého jsme díky Tomu Hanksovi potkali ve filmových adaptacích. Ten se tentokrát vydá na další klasické mysteriózní dobrodružství, kdy jej budeme sledovat při řešení série smrtících záhad, aby zachránil svého uneseného mentora a rozbil další globální konspiraci.

Knižní série Dana Browna je celosvětově natolik oblíbená, že se jí dosud prodalo na 120 milionů kusů. Pátý díl, Počátek, vyšel v českém překladu před dvěma lety. Jak už bylo řečeno, dočkali jsme se rovnou tří filmových adaptací v poněkud přehozeném pořadí, než v jakém vyšly knižně. Šifra mistra Leonarda vešla do kin v roce 2006, Andělé a démoni v roce 2009 a Inferno pak až v roce 2016.

Za produkcí seriálu Langdon stojí Daniel Cerone, který sepíše také scénář. Brown by se na seriálu měl produkčně také podílet, stejně jako Brian Grazer, Francie Calfo, Samie Falvey, Anna Culp i Ron Howard, který všechny tři filmy režíroval. Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne a kdy (jestli vůbec) se seriálu dočkáme.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Deadline.com, EW.com,HollywoodReporter.com,  Variety.com, DatabazeKnih.cz, Wikipedia.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge