Všechny malé zázraky už v únoru na Netflixu

Filmy Knihy Novinky

Před čtyřmi lety jsme vás prvně informovali o tom, že se dočkáme adaptace knihy Jennifer Niven. Teď se konečně můžeme podívat na trailer.

Všechny malé zázraky vypráví příběh dívky, která se učí žít od kluka, co nemyslí většinu času na nic jiného než na smrt. Theodora Finche totiž smrt fascinuje. Neustále přemýšlí nad způsoby, jak by se mohl zabít. Ale pokaždé ho něco – bez ohledu na to, jak je to zdánlivě bezvýznamné – nakonec zastaví.

Violet Markey zase žije pro budoucnost – upíná se k dokončení střední školy a k momentu, kdy bude moct opustit rodné městečko v Indianě. To jí totiž až příliš bolestně připomíná nedávnou tragickou smrt její sestry.
Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.

Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy.

Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou – podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním; a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít. Jenže zatímco Violetin svět se rozrůstá a získává nové barvy, Finch se propadá do temnoty deprese.

Film má svou premiéru na Netflixu už 28. února s Elle Fanning a Justicem Smithem v hlavních rolích. Na scénáři se podílela autorka s Liz Hannah, za režií stojí Brett Haley. Knižní předloha u nás vyjde s filmovou obálkou u nakladatelství Yoli 2. března.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, IMDb.com, KnizniKlub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge