Tak už i Bambi bude mít svou hranou verzi

Filmy Knihy Novinky

Ano, je to pravda, další animovanou pohádkou, která se u Disneyho dočká nové verze, bude Bambi.

Film bude stejně jako Kniha džunglí nebo Lví král celý graficky animovaný, takže se „živých“ zvířat opravdu nedočkáme. Na scénáři budou spolupracovat Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel, Tomb Raider) a Lindsey Beer (Sierra Burgess je marná, Chaos Walking), podle všeho by měl být věrný klasické předloze jako ostatně i další nové verze animáků.

Zatím není známo, kdo se ujme režie, ale nejspíš to bude další věhlasné jméno jako v případě posledního Aladina (Guy Ritchie) a Lvího krále (Jon Favreau). Původní verze filmu šla do kin v roce 1942 a byla nominována na Oscara v kategoriích nejlepší zvuk, nejlepší hudba a nejlepší filmová píseň. Námět pochází z dětské knihy, kterou napsal rakouský spisovatel Felix Salten v roce 1923 pod původním názvem Bambi. Eine Lebensgeschichte aus dem Walde.

V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství.

Bruslí na „ztuhlé“ vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, HollywoodReporter.com, TheFandom.net, Hypable.com, CSFd.cz, Wikipedia.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge