Je tu druhý ročník ostravského Knižního festivalu

Novinky

Na ostravském výstavišti Černá louka jsou již v plném proudu přípravy na druhý ročník události, která jistě potěší všechny čtenáře a knihomoly. V pátek 28. a v sobotu 29. února tady totiž proběhne Knižní festival Ostrava.

Vlastně mohlo jít o jubilejní 10. ročník knižního veletrhu, kdyby se organizátoři nerozhodli akci pojmout jinak a s tím „rebrandovat“ také její název a číslo ročníku. Loňský rok však ukázal, že se jednalo o krok správným směrem, zejména podle ohlasů od spokojených návštěvníků.

Těšit se můžete na stánky nakladatelského domu Albatros Media, knihkupectví KNIHCENTRUM.cz společně s nakladatelstvím Bookmedia, dále na nakladatelství HOST, Jota, Slovart, Epocha, Mladá fronta, Mytago, Moba, Šulc&Švarc, Hejkal, Presco Group, Paseka a další menší nakladatele.

Také doprovodný program nabídne opravdu zvučná jména. Chybět nebude nejprodávanější česká autorka současnosti Alena Mornštajnová, populární youtuber Karel Kovy Kovář či jedna z autorek Tradináře Martina Boledovičová. Regionální literatura bude mít zastoupení v podobě Karin Lednické a Evy Tvrdé. Žánr young adult budou reprezentovat Petra Slováková, Martin Bečan, Kateřina Šardická a Martin Šinkovský.

Jedním z hlavních partnerů akce je také týdeník Respekt, který bude slavit 30. výročí. Na festival tak přiveze celou řadu novinářů v čele s Jindřichem Šídlem, Tomášem Etzlerem a Ondřejem Kundrou.

Připravena bude také zábava pro děti, za jedno vstupné můžete navštívit i veletrh Dovolená, který proběhne ve stejném termínu.

Více informací o festivalu najdete na oficiálních stránkách www.kniznifestival.cz

Zdroje informací a obrázků: kniznifestival.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge