Knižní série Alex Rider se dočkala svého seriálového zpracování

Knihy Novinky Seriály

Před třemi lety jsme vás informovali o tom, že se nejspíš dočkáme seriálové verze knižní série z pera Anthonyho Horowitze, Alex Rider, která se už kdysi objevila ve filmovém zpracování. Tehdy ale ani Alex Pettyfer nedokázal nakopnout něco, co by diváky zaujalo natolik, že by chtěli pokračování.

Anthony Horowitz vydal první díl v sérii Alex Rider v roce 2000 a teď po 17 letech, 11 knihách a 16 miliónech prodaných kusů knih v anglické verzi se Alex dočkal také svého seriálu. Seriál by měl sledovat děj druhého dílu série, Akademie Point Blanc, v níž Alex pracuje jako neoficiální agent MI6 v „nápravné akademii“ pro děti z bohatých rodin. V traileru to vypadá, že je tam zakomponováno i něco z první knihy, hlavně tedy zmínka o smrti jeho strýce.

V hlavní roli Alexe uvidíme Otto Farranta, které jsme mohli vidět v seriálech Bílá královna, Vojna a mír nebo ve filmu Souboj Titánů. Další herecké tváře seriálu jsou Brenock O’Connor (Hra o trůny) jako Alexův nejlepší kamarád Tom, Ronke Adékoluejo (Pán času) jako majordomus Riderovic rodiny Jack Starbright a Andrew Buchan (Broadchurch) jako Alexův zesnulý strýc Ian, který jej tajně zaučoval na špióna.

Knih jsme se v češtině dočkali také u nás díky nakladatelství BB/art, to ale vydalo pouze 9 knih z 13ti plánovaných. Třináctý díl by měl vyjít v originále tento rok. Seriál by měl mít 8 epizod, ale zatím není jasné, která televizní stanice jej bude vysílat a kdy si odbude premiéru.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Deadline.com, IMDb.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge