Zaklínač obnoven pro druhou sezónu

Knihy Novinky Seriály

Zaklínač sice na Netflix dorazí až 20. prosince, o čemž jsme vám nedávno psali, ale už teď víme, že se můžeme těšit na pokračování.

Zaklínač je fantasy cyklus polského spisovatele Andrzeje Sapkowského. Vznikl jako série krátkých příběhů publikovaných v polském sci-fi a fantasy časopise Fantastyka, kam byla první povídka s názvem Wiedźmin (česky Zaklínač) napsána v roce 1986 jako příspěvek do soutěže a získala třetí místo.

Hlavním hrdinou je Geralt z Rivie, který je povoláním zaklínač, tedy nájemný lovec nestvůr. V ději se mihnou i vedlejší postavy několika dalších zaklínačů.

Sapkowski zobrazil zaklínače jako mutanty, kteří byli proměněni pomocí magie, mutagenů a jedů. Získali tak magické schopnosti a dalším výcvikem si osvojili též pokročilé bojové techniky.

Své nadlidské schopnosti využívají především k boji s různými obludami a magickými tvory, kteří sužují lidstvo. Druhou hlavní postavou série je princezna Cirilla, která se sice nepodrobí mutacím, ale podstoupí zaklínačský výcvik.

Podle všeho chce Netflix rozjet natáčení druhé řady začátkem roku 2020, aby se seriál dostal ke streamování na Netflixu už v roce 2021. Podle všeho by se měli vrátit i hlavní představitelé Henry Cavill jako Geralt, Anya Chalotra jako Yennefer a Freya Allan jako Ciri.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.ocm, Variety.com, Facebook.com/netflixvcesku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge